Flæskesteg, rodfrugter og blommer i stegeso

flæskesteg tall re uDet er dæleme edderhamrende irriterende, når man har stegt en flæskesteg efter alle kunstens regler og den så alligevel ikke får sprød svær, fordi slagteren har snittet sværen for dybt og har skåret ned i kødet. Nå, men liver er for kort til at ærgre sig over spildt mælk og bløde flæskesvær og resten af dagens middag smagte jo dejligt.

Inspireret af #madbloggerudfordringen9, hvor det gælder om at lave en alt i ét-ret, valgte jeg at tilberede både steg, grøntsager og sovs i stegeso. Jeg har godt nok allerede afleveret mit bidragmen det er jo ikke forbudt at udfordre sig selv og så er alt i én-retter jo også bare dejlig bekvemme.

flæskesteg rere5-6 nogenlunde sprøde svær kunne det da blive til.

yTilbehør i form af kartofler, rodfrugter, søde blommer, stegesky og fløde.

Opskrift:

  • 1 svinekam à ca 2 kg
  • Ca 10 kartofler – skåret i både
  • 1 rødløg – skåret i både
  • 1 porre – skåret i skiver
  • 1 gulerod – skåret i skiver
  • 1 persillerod – skåret i skiver
  • 1 pastinak – skåret i skiver
  • 2 små rødbeder – skåret i skiver
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1 knips chiliflager
  • 1 tsk hele fennikelfrø
  • 2 laurbærblade
  • 1 stor spsk ribsgelé
  • 2 svinebouillonterninger – smuldret
  • Salt og peber
  • 4-5 dl fløde – jeg brugte halvt Arla madlavningsfløde 18% og halvt piskefløde
  • 6 blommer – delt i halve
  • Eventuelt lidt kulør, hvis du ikke vil have lyserød sovs pga rødbederne

 

Sæt stegesoen i blød i vand, imens du ordner grøntsagerne. Kom kartofler, rødløg, porre, gulerod, persillerod, pastinak, rødbede, timian, chiliflager, fennikelfrø, laurbærblade, ribsgelé, bouillonterning, salt, peber og fløde i stegesoen og bland det godt rundt. Læg de halverede blommer ovenpå grøntsagerne. Gnid stegen med salt og peber – sørg for at komme godt ned mellem sværene – og læg stegen øverst i stegesoen med sværen opad.

Læg låg på og sæt hele herligheden i en kold ovn indstillet på 130 grader. Lad retten passe sig selv i 3 timer og 45 minutter. Tag så låget af stegesoen og skru temperaturen op på 225 grader og giv retten yderligere ca 15 minutter eller indtil sværen (forhåbentlig) er sprød.

Tag stegesoen ud af ovnen og tag stegen op og lad den hvile ca 15 minutter utildækket. I mellemtiden – dryp lidt kulør i fløde/stegeskyen og vend det godt rundt. Sæt stegesoen med rodfrugter og sovs tilbage i ovnen uden låg, imens stegen hviler færdig.

Skær stegen i passende skiver og server sammen med grøntsager og sovs. Giv eventuelt lidt gelé og surt til.

bbb

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thaisalat med hakket svinekød og grøn papayasalat aka larb moo og som tam aka ลาบหมู และ ส้มตำ - my style