Hjerter med druer og svampe i flødesovs, samt agurkesalat

Frikadeller med kaşar peyniri, samt aubergine/tomat-salat, krydrede ovnkartofler og yoghurtdressing med citron og hvidløg

sumak alt rereKaşar peyniri af en tyrkisk ost af cheddartypen. Jeg har købt min hos min arabiske grønthandler, fordi jeg var nysgerrig. Jeg elsker at summe rundt i hans butik og kigge på alverdens eksotiske varer – og selvfølgelig også købe nogle af dem. Hvis du ikke kan finde tyrkisk cheddar, så bruger du bare den du plejer at bruge.

sumak frik reFrikadeller med kaşar peyniri:

  • 450 g hakket kalv og flæsk – jeg brugte med 3-7% fedt
  • 1 løg – finthakket
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 100 g kaşar peyniri  eller almindelig cheddarost – revet
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Ca 1 spsk olivenolie til stegningen

 

Ælt alle ingredienser – undtaget olivenolien – grundigt sammen og lad gerne farsen hvile en god halv time på køl. Form farsen til ca 15 frikadeller. Steg frikadellerne på en pande i lidt olivenolie ca 5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne og gennemstegte.

sumak salat reAubergine/tomat-salat:

  • 1 aubergine – skåret i store tern
  • 5 spsk olivenolie + 1 spsk
  • Salt og peber
  • Saft af ½ citron
  • 2 fed hvidløg – presset
  • ½ løg – finthakket
  • 1 knips spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • 1 tsk sumak
  • 1 håndfuld frisk mynte – groft hakket
  • 10 cherrytomater – skåret i halve
  • Kerner fra ½ granatæble

 

Kom auberginen i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og vend dem med 5 spsk olivenolie. Kom dem i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 45 minutter. Vend dem et par gange undervejs. (Lav eventuelt frikadellefarsen og yoghurtdressingen, og krydr kartoflerne og sæt dem i ovnen i mellemtiden).

Lad auberginen køle lidt af – i mellem tiden – bland 1 spsk olivenolie, citronsaft, hvidløg, løg, spidskommen, chiliflager, sumak, salt og peber til en dressing i en skål. Tilsæt tomater, mynte og de afkølede aubergine og vend dem i dressingen. Pynt med granatæblekerner.

sumak kartofler reOvnkartofler:

  • 1 kg kartofler med skræl – skåret i kvarte
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk chiliflager
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • Lidt frisk basilikum

 

Bland olivenolie, timian, chiliflager, hvidløg, salt og peber i et ovnfast fad. Vend kartoflerne godt rundt i “krydderolien” og sæt i en forvarmet ovn på 225 grader. Bag ca 45 minutter eller indtil kartoflerne er møre og gyldne. Drys kartoflerne med lidt groft hakket basilikum, inden servering.

Yoghurtdressing:

  • 4 dl tyrkisk yoghurt
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser til en dressing. Lad den gerne trække lidt på køl, inden servering.

sumak alt 3 re

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjerter med druer og svampe i flødesovs, samt agurkesalat