Oksestriploin med ostegratinerede flødebagte majroer, samt sauté af grønne bønner, champignons og rødløg

Broccoli-blinis med røget laks

bli rereHvis du har teenagers, så kender du sikkert det, at du havde planlagt at I skulle have en eller anden given ting til aftensmad, men når du så står og skal i gang i køkkenet – ja, så mangler en eller flere essentielle ingredienser, fordi de unge mennesker har kokkereret på egen hånd. Således skulle vi i dag have haft en vegetarisk auberginegryderet, men det er dæleme svært at lave, når nogen har hapset alle auberginerne. Menuen måtte derfor lynhurtigt laves om, efter hvad vi lige havde i køleskabet. Det kom der disse broccoli-blinis med lækker håndskåret røget laks ud af, efterfulgt af lidt ost og frisk frugt.

Nu var det røget laks, der kom på i dag, men de ville også have smagt godt med kaviar eller rejer. Til rejer ville jeg dog bytte rødløget ud med lidt citron.

blinis tæt reBroccoli-blinis:

  • 300 g broccoli – delt i små buketter
  • 0,7 dl fløde
  • 1 fed hvidløg – presset
  • ½ tsk timian
  • 1 lille knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 æg
  • Ca 5 spsk hvedemel
  • Olivenolie til stegning

 

Damp – ikke kog – broccolien mør og lad den køle lidt af i en si. Kom broccolien i en skål sammen med fløde, hvidløg, timian, chiliflager, salt og peber og blend det med en stavblender. Tilsæt æggene et ad gangen og bland dem i broccoli-mosen. Rør melet i lidt ad gangen i, indtil du har en lind dej.

Varm lidt olie på en slip-let-pande og sæt ikke for tæt små klatter af dejen, som steges gyldne på begge sider ved lav varme. Portionen rækker til ca 14 små blinis. Server dem lune eller kolde.

Endvidere:

  • Ca 200 g røget laks
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 rødløg – finthakket
  • Ærteskud eller dild til pynt.

 

6 kommentarer

  • Hvor sejt, at de har hapset netop auberginerne, og at de tilsyneladende kan lave andet end toast. Sådanne teenagere vil jeg også have, når den tid kommer! Din nødløsning ser ret lækker ud, så det er da ren win-win, selvom du skulle tænke hurtigt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Ja, det er dejligt at jeg har givet dem lidt videre på madfronten, selvom de da også kan lide alverdens junkfood. Allerede fra de var henholdsvis 10 og 14 år har de været været vant til at jeg har haft et par aftenvagter om ugen, hvor de selv har skulle lave mad og de fandt hurtigt ud af at det blev lidt træls kun med “hurtigmad”, så de kan begge begå sig i et køkken.
      Og nej, nødløsningen var bestemt ikke så ringe, når det nu skulle være 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super ide’ 😀 men jeg har “kun” blomkål, så hvorfor ikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tusinde tak 🙂 Jeg er sikker på at blomkål også vil fungere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhhhr mums…!
    Det vil jeg lave imorgen, når jeg er alene hjemme.. Dog uden mel

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak Line 🙂 Det smagte altså også rigtig godt – også dagen efter:-) Hvad vil du så bruge som “bindemiddel” i stedet for hvedemel?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksestriploin med ostegratinerede flødebagte majroer, samt sauté af grønne bønner, champignons og rødløg