Krydrede oksekødboller i cremet tomatsovs, samt ris og salat med kidneybønner, majs og cherrytomater

Dagens menu tog som så mange gange tidligere udgangspunkt i en pakke med hakket oksekød. Min første tanke var at lave noget a la kødboller med tomatsovs og pasta, men så havde vi hverken pasta eller parmesan og så måtte det jo blive en anden slags. Det blev i stedet disse Tex Mex-inspirerede kødboller i en cremet tomatsovs med røget paprika. Her til fik basmatiris og en frisk salat/salsa.
Krydrede oksekødboller i cremet tomatsovs:
- 500 g hakket oksekød – jeg brugte med 3-7% fedt
- ½ spsk hele korianderfrø
- ½ tsk chiliflager
- ½ tsk hel spidskommen
- ½ tsk stødt kanel
- ½ + 1 tsk tørret oregano
- ½ spsk + 1 tsk paprika
- 2 + 2 fed hvidløg – fint revet
- 1 løg – revet
- Salt og peber
- 1 æg
- 1 dåse cherrytomater
- 5 dl fløde – jeg brugte Arla madlavningsfløde 18%
- 1 oksebouillonterning – smuldret
- 1 tsk røget paprika
- 1 porre – skåret i ringe
Stød eller kværn korianderfrø, chiliflager og spidskommen og bland det med kanel, ½ tsk oregano og ½ spsk paprika. Rør krydderblandingen sammen med 2 fed fint revet hvidløg, revet løg, salt, peber og æg. Bland massen grundigt sammen med kødet og stil til side.
Kom cherrytomater, fløde, bouillonterning, porre, 1 tsk røget paprika, 1 tsk paprika, salt og peber i et ovnfast fad og bland det sammen. Mas ca halvdelen af cherrytomaterne godt ud i flødeblandingen med en grydeske og lad resten holde faconen.
Form farsen til 14-15 kødboller og placer dem ovenpå fløde/tomat-blandingen. Sæt i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 25 minutter eller indtil kødbollerne er gennemstegte og gyldne.
- 1 dåse kidneybønner – skyllet og drænet
- Ca 2 dl majs – optøede fra frost
- 10-12 cherrytomater – halverede
- ½ rødløg – skåret i tynde skiver
- 1 stor håndfuld bredbladet persille – groft hakket – alternativt koriander eller mynte
- 2 fed hvidløg – presset
- Salt og peber
Vend alle ingredienser sammen i en skål.
Endvidere:
- Basmatiris kogt efter anvisning på pakken
Ingen kommentarer endnu