Estragonkylling og cremede kartofler med citron og kapers, samt salat med grønne bønner

Krydrede oksekødboller i cremet tomatsovs, samt ris og salat med kidneybønner, majs og cherrytomater

 

kødboller tal reDagens menu tog som så mange gange tidligere udgangspunkt i en pakke med hakket oksekød. Min første tanke var at lave noget a la kødboller med tomatsovs og pasta, men så havde vi hverken pasta eller parmesan og så måtte det jo blive en anden slags. Det blev i stedet disse Tex Mex-inspirerede kødboller i en cremet tomatsovs med røget paprika. Her til fik basmatiris og en frisk salat/salsa.

kødboller i fad reKrydrede oksekødboller i cremet tomatsovs:

  • 500 g hakket oksekød – jeg brugte med 3-7% fedt
  • ½ spsk hele korianderfrø
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk hel spidskommen
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ + 1 tsk tørret oregano
  • ½ spsk + 1 tsk paprika
  • 2 + 2 fed hvidløg – fint revet
  • 1 løg – revet
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 1 dåse cherrytomater
  • 5 dl fløde – jeg brugte Arla madlavningsfløde 18%
  • 1 oksebouillonterning – smuldret
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 porre – skåret i ringe

 

Stød eller kværn korianderfrø, chiliflager og spidskommen og bland det med kanel, ½ tsk oregano og ½ spsk paprika. Rør krydderblandingen sammen med 2 fed fint revet hvidløg, revet løg, salt, peber og æg. Bland massen grundigt sammen med kødet og stil til side.

Kom cherrytomater, fløde, bouillonterning, porre, 1 tsk røget paprika, 1 tsk paprika, salt og peber i et ovnfast fad og bland det sammen. Mas ca halvdelen af cherrytomaterne godt ud i flødeblandingen med en grydeske og lad resten holde faconen.

Form farsen til 14-15 kødboller og placer dem ovenpå fløde/tomat-blandingen. Sæt i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 25 minutter eller indtil kødbollerne er gennemstegte og gyldne.

kødboller salsa reSalat med kidneybønner:

  • 1 dåse kidneybønner – skyllet og drænet
  • Ca 2 dl majs – optøede fra frost
  • 10-12 cherrytomater – halverede
  • ½ rødløg – skåret i tynde skiver
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille – groft hakket – alternativt koriander eller mynte
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Vend alle ingredienser sammen i en skål.

Endvidere:

  • Basmatiris kogt efter anvisning på pakken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Estragonkylling og cremede kartofler med citron og kapers, samt salat med grønne bønner