Små hapsere med alpeost/danablu-creme

Måltidssalat med varmrøget laks, cannellini-bønner og feta, samt cremefraichedressing med soltørret tomat og citron

rø laks reSelvom det er bidende koldt og sneen vælter ned, så havde jeg lyst til salat til aftensmad. Det blev til denne “måltidssalat” med superlækker varmrøget laks, cannellini-bønner og feta, der fik modspil af den lidt bitre salatblanding og dressingen med soltørret tomat og masser af citron-skal og saft.

Salaten:

  • 200 g varmrøget laks – plukket i mundrette stykker
  • Ca 150 g blandede salater – gerne indeholdende lidt bitre typer
  • ½ agurk – skåret i små tern
  • 2-3 forårsløg – fint snittet
  • 1 dåse cannellini-bønner – skyllet og drænet
  • Ca 60 g feta – brækket i mindre stykker
  • Saft af ½ citron

 

Bland salat, agurk og forårsløg på et fad. Vend forsigtigt bønnerne i – pas på de ikke smatter ud. Arranger laks og feta pænt ovenpå salaten og dryp hele herligheden med citronsaft. Server salaten med dressingen og eventuelt lidt godt brød til.

rø laks dres reDressingen:

  • 3 dl cremefraiche – jeg brugte 18%
  • 3 spsk soltørret tomat i små tern
  • Skal af 1 citron – fint revet
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg – fint revet
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen til en dressing. Lad gerne trække en halv times tid på køl.

rø laks tæt re

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små hapsere med alpeost/danablu-creme