Sandwich med stegt flæsk, spidskål, nashipære og chilimayo

Små hapsere med alpeost/danablu-creme

blå rereDa jeg var barn fik vi indimellem den lækreste grønne ostecreme hos min salige mormor. Jeg har desværre aldrig fået opskriften af hende, men jeg har mange gange drømt om at prøve at genskabe den og i dag blev altså dagen. Jeg ved at min mormors fik sin grønne farve fra grøn alpeost, men alpeost er jo ikke grøn længere, så det blev min creme heller ikke, men den smagte dejligt og stort set som jeg husker min mormors.

Jeg serverede ostecremen på små stykker bladselleri og pyntet med pekannødder. Min mormor brugte godt nok valnødder, men jeg syntes at pekannødderne så bedst ud hos grønthandleren i dag. Cremen smager også skønt på små kiks eller “duttet” på halve store vindruer. Server hapserne enten som en del af et ostebord eller som velkomstsnack.

Jeg brugte en sprøjtepose med tylle til at komme ostecremen på bladsellerien, men jeg var lidt for utålmodig og lod ikke cremen køle nok af, så de blev ikke så pæne. Har du ikke en sprøjtepose, så brug en frysepose med et lille hul klippet af hjørnet eller fordel cremen med en ske – smagen er trods alt det vigtigste.

grøn rereOpskrift:

  • 150 g moden danablu
  • 125 g alpeost
  • 1,25 dl piskefløde – pisket til ikke for stift skum
  • 1 bundt bladselleri – skåret i mindre stykker
  • Halve pekan eller valnødder til pynt

 

Tag osten ud af køleskabet i god tid, så den har stuetemperatur. Bland de to oste godt sammen så vidt muligt uden klumper. Rør cremen lind med ca 1/3 af flødeskummet. Vend forsigtigt resten af flødeskummet i cremen. Stil cremen i køleskabet i et par timer, inden du sprøjter/fordeler den på bladselleristykkerne. Pynt med nødderne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sandwich med stegt flæsk, spidskål, nashipære og chilimayo