Smørstegte torskebukser med aspargeskartofler, dampede porrer og romanescokål, samt lime-aïoli
Så er den her, den første helt spæde forårsbebuder, nemlig torskebukser – altså frisk torskerogn. Jeg elsker torskebukser – både på grund af den delikate smag, men netop også fordi de er tegn på at vi går de lysere tider i møde. Frisk torskerogn kan ingenlunde sammenlignes med den i dåse, så har du kun smagt dåseudgaven, så har du virkelig noget til gode. I dag serverede jeg “bukserne” smørstegte sammen med kogte aspargeskartofler, dampede porrer og romanescokål, samt en laber aïoli med lime.
Torskerognen:
- 600-700 g frisk torskerogn
- Vand – så det dækker rognen
- 7-8 hele sorte peberkorn
- 2 små laurbærblade
- 1 lille spsk salt til kogevandet
- 2 spsk smør
- Salt og peber
Bring vandet i kog og tilsæt peber, laurbærblade og salt. Pak torskebukserne enkeltvis stramt ind i først bagepapir og derefter stanniol. Kom bukserne i det kogende vand og lad dem simre 40-50 minutter, alt efter hvor store de er.
Skær den færdigkogte torskerogn i ikke for tynde skiver og steg dem gyldne i smør på en pande. Krydr med salt og peber.
- Ca 150 g ægte mayonnaise – gerne hjemmelavet
- Saft og fint revet skal af 1 lime
- 1 fed hvidløg – fint revet
- Salt og peber
Rør alle ingredienser sammen. Lad gerne aïoli’en trække lidt på køl, inden servering.
Endvidere:
- En passende mængde nykogte (asparges)kartofler
- Porrer og buketter af romanescokål – dampet 3-6 minutter i letsaltet vand
Ingen kommentarer endnu