Glaserede kødboller med gris og rejer, samt bland selv-nuddelsalat med sprødt grønt og spicy dressing
Dagens menu bød på vietnamesisk inspirerede kødboller af hakket gris tilsat finthakkede rejer og skønne krydderier. Her til fik vi en dejlig frisk “bland selv-nuddelsalat” med spicy dressing til. Salaten fik også et drys grofthakkede peanuts på toppen, men dem glemte jeg, da billedet blev taget.
- 500 g hakket svin 10-12% fedt
- 150 g rejer – jeg brugte optøede kutterrejer fra frost
- 2 fed hvidløg – fint revet
- 1½ spsk frisk revet ingefær
- 1 stort forårsløg – finthakket
- 2 tsk tørret citrongræs
- 1 tsk chiliflager
- 2 spsk fiskesovs
- 2 spsk soyasovs
- 1 spsk olie
- 3 spsk sød/stærk chilisovs
Hak rejerne forholdsvis fint og bland dem med kødet. Tilsæt de øvrige ingredienser – undtaget olie og chilisovs. Form farsen til ca 15 kødboller og steg dem gyldne og netop gennemstegte i lidt olie på en pande. (Lav salat og dressing imens).
Dryp kødbollerne med den søde chilisovs, vend dem lidt rundt og steg yderligere et par minutter.
- Saft af 2 lime – ca 4 spsk
- 4 spsk fiskesovs
- 1 spsk sesamolie
- 1½ spsk fint revet hvidløg
- 1½ spsk fint revet ingefær
- 1 spsk finthakket frisk rød chili
- 1 tsk palmesukker – alternativt almindelig sukker
Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Bland selv-nuddelsalat:
- 4 reder fuldkornsnudler
- 2 hjertesalathoveder – revet i mundrette stykker
- 1 agurk – halveret, befriet for kerner og skåret i skiver
- 3 håndfulde bønnespirer
- 1 håndfuld mynteblade
- 1 stor rød chili – skåret i tynde ringe
- 2 forårsløg – fint snittet
- 1 stor håndfuld peanuts – grofthakket
Kog nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem straks i koldt vand. Lad nudlerne dryppe godt af i en si.
Arranger de velafdryppede nudler og grøntsagerne pænt i bunker på et stort fad og giv dressingen til i en skål for sig, så den enkelte selv kan blande sin salat efter ønske. Giv kødbollerne til.
Hej
Jeg har lige surfet lidt på din blok, hvor har du været hele mit liv, din madsmag er lige mig, grisen bytter jeg bare til kalv, mums nogle lækre opskrifter TAK