Grønkålsalat med kylling, avokado og gedeost

kyllnyDet er vist ingen hemmelighed at jeg elsker “måltidssalater” – de er for det meste dejlig nemme at tilberede, de giver god lejlighed til at få ryddet lidt ud i gemmerne og så findes der ikke mange andre retter, hvor man i samme grad kan få lov til at “lege” med både forskellige farver konsistenser og smage – grønt, hvidt, rødt, sødt, surt, salt, bitter, umami, blødt, sprødt, cremet etc. Måltider af den slags er supertilfredstillende for både øjne, gane og mave og dagens salat var ingen undtagelse.kyl tæt reOpskrift:

  • 2 kyllingefileter
  • Saft fra 1 + 1 citron
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 4 + 2 fed hvidløg – presset
  • 3 + 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • 3-4 håndfulde fint snittet grønkål
  • 1 æble – skåret i tern
  • 1 avokado – skåret i tern
  • 100 g blød gedeost – i mindre stykker
  • 1 lille håndfuld valnøddekerner – groft hakket

 

Bland saft fra 1 citron, herbes de Provence, 4 fed presset hvidløg, 3 spsk olivenolie, salt og peber til en marinade og lad kyllingebrysterne marinere heri i mindst en time.

Steg kyllingefileterne gyldne og netop gennemstegte på en pande (9-10 minutter på hver side).

I mellemtiden: Bland en dressing af saft fra 1 citron, 2 fed presset hvidløg, 2 tsk grovkornet sennep, salt og peber i en salat-skål/fad. Vend grønkål og æbletern i dressingen.

Skær den færdigstegte kylling i skiver og lad dem køle lidt. Arranger kylling, avokado, gedeost ovenpå grønkålen og drys med valnødder. Giv eventuelt lidt godt brød til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Striploin steaks med ovnkartofler, stegte peberfrugter vendt med citron og hvidløg, samt danablu-smør med karamelliserede rødløg