"Kartoffelklatkager" med chili, cheddar og forårsløg - Stop spild af mad

Suppe med friske bøgehatte og blandede tørrede skovsvampe, samt pitabrødchips med tomatsmør

bøge reEn god svampesuppe går man sjældent galt i byen med. Dagens udgave med både friske bøgehatte og tørrede skovsvampe er da heller ingen undtagelse. Den er dejlig fyldig og med masser af umami, selvom den er helt vegetarisk. Server suppen sammen med de superlækre sprøde “pitabrødchips” med tomatsmør, så vil jeg næsten garantere at selv den mest inkarnerede kødspiser ikke vil tænke over at der ikke er kød i retten.

Svampesuppe:

  • 30 g blandede tørrede skovsvampe
  • 3 dl vand + 4-5 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g frisk bøgehatte
  • 1 løg – groft hakket
  • 1 fed hvidløg – finthakket
  • 1 tsk herbes de Provence
  • ½ tsk karry
  • 3 grøntsagsbouillonterninger
  • 2,5 dl fløde – jeg brugte piskefløde
  • Salt og peber

 

Start med at lægge de tørrede svampe i blød i 3 dl koldt vand i mindst 1 time. (Forbered eventuelt pitabrødchips’en i mellemtiden).

Brun bøgehattene i lidt olivenolie i en gryde. Tag  ca 1/3 af de brunede svampe fra og læg dem til side. Tilsæt løg, hvidløg, herbes de Provence og karry og steg yderligere 4-5 minutter uden at det tager nævneværdigt farve.

Tilsæt de udblødte svampe og iblødsætningsvandet, men undlad den sidste sjat, der kan indeholde urenheder. Smuldr bouillonterningerne i suppen, tilsæt 4,5 dl postevand og lad det simre ca 15 minutter. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløden og de hele bøgehatte og kog yderligere 5 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis du synes at suppen er for tyk. Smag til med salt og peber og server.

bøge chips rePitabrødchips med tomatsmør:

  • 3 pitabrød
  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk tern af soltørret tomat
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Blend smør, soltørret tomat, hvidløg, salt og peber til en nogenlunde homogen masse. Del pitabrødene i “overe” og “undere” og smør dem med tomatsmørret. Skær hver i 4 stykker og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag pitabrødchipsene sprøde i en 200 grader varm ovn – det tager omkring 5 minutter.

bø re

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Kartoffelklatkager" med chili, cheddar og forårsløg - Stop spild af mad