Kalvehaler braiseret i risvin og soya med porre og kinaradise

Bagels med røget laks, wasabi-flødeost og lynsyltet kinaradise

bagel m laks nyNår der er gode tilbud på både bagels og røget laks, samt gratis vareprøve af flødeost – ja, så giver middagen nærmest sig selv. Jeg kunne naturligvis bare have serveret café-klassikeren med kapers og rødløg, som den typisk serveres, men da jeg jo har en masse kinaradise, som jeg skal have brugt, så måtte der tænkes lidt ud af boksen. Det kom der disse velsmagende let asiatisk prægede bagels ud af.

Opskrift:

  • 2 bagels – jeg brugte med sesam
  •  200 g røget laks – jeg brugte Royal Greenlands med amarillopeber
  • Saft af ½ lime
  • 1 tsk frisk revet ingefær
  • ½ tsk + ½ tsk rørsukker
  • 2 tsk sort sesam
  • salt
  • 2 håndfulde skrællet og revet kinaradise
  • 125 g flødeost
  • wasabi svarende til 12 ærter, men smag dig frem
  • 1 bakke lilla karse – klippet

 

Bland limesaft, ingefær, ½ tsk rørsukker, sort sesam og l knips salt og vend revet kinaradise heri. Lad det trække på køl en halv times tid.

Bland flødeost, ½ tsk rørsukker og wasabien, som tilsættes lidt ad gangen, indtil den ønskede styrke opnås.

Del de 2 bagels og lun dem i ovnen efter anvisning på pakken. Smør wasabi-flødeosten ligeligt på de 4 halvdele brød og fordel laksen på de 2 underdele. Klem lidt af lagen ud af den lynsyltede kinaradise og fordel den på laksen. Drys med masser af klippet lilla karse, læg overdelene på og server.

kina re

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalvehaler braiseret i risvin og soya med porre og kinaradise