Barbecuekylling med flødebagte friske majs og kartofler, samt tomatsalat

Evas mess

evas mess fad re

Lad mig indrømme med det samme – jeg har ikke selv bagt denne drøm af en kage. Det har derimod min datter, Eva. Jeg gik og fablede om at jeg havde lyst til kage og så var hun så sød at kreere denne syndige sag til sin mor, af hvad vi lige havde i gemmerne. Her får du opskriften.

eva mess tall re

Opskrift:

  • Bund:
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 3 spsk usødet kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 knips salt

 

Pisk æggehviderne i en skål, indtil de bliver til let skum. Tilsæt sukker 1 spsk af gangen, imens der piskes. Når æggemassen er så stiv at du kan vende skålen på hovedet, tilsættes kakao, vanillesukker og salt og piskes i massen.

Bred æggemassen ud i en cirkel på størrelse med en almindelig lagkagebund på en bagepapirbeklædt bageplade og bag den 1 time i en forvarmet ovn på 125 grader midt i ovnen.

  • Mandelkrokant:
  • 100 g sukker
  • 100 g mandler
  • 1 knips salt

 

Smelt sukker på en pande. Straks det er smeltet slukkes for kogepladen og mandlerne kommes i. Lad mandlerne riste og karamellen blive mørkgylden på eftervarmen.

Hæld massen på en bagepapirbeklædt tallerken og stil denne i fryseren i 20-30 minutter. Knus den afkølede krokant og sæt til side.

  • Frugtgrød:
  • 250 g bær fra frost – Eva brugte jordbær, hindbær og blåbær
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker – lidt mere hvis dine bær er meget sure
  • 1 knips salt
  • Saft af ca en kvart citron
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk maizena

 

Sæt bær, vand, sukker, vanillesukker og salt over i en tykbundet gryde på høj varme. Bland 1 spsk maizena med lidt vand. Straks bærrene koger tilsættes citronsaft og derefter maizena-jævningen lidt efter lidt, indtil grøden har en passende konsistens. Hæld straks grøden i en anden beholder og sæt i fryseren.

  • Flødeskum:
  • 5 dl piskefløde

 

Pisk fløden til skum.

evas op re

Når alt er afkølet – læg bunden på serveringsfadet og smør et tyndt lag flødeskum herpå. Kom grøden ovenpå flødeskummet, men gem 4-5 spsk af “siruppen”. Kom resten af flødeskummet ovenpå og pynt med siruppen. Drys med mandelkrokant. Stilles på køl indtil servering.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barbecuekylling med flødebagte friske majs og kartofler, samt tomatsalat