Skindstegt kulmule og kartoffel/blomkålsalat med stenbiderrogn og dild

Krydret hakket gris på spyd med fladbrød, mango og feta/lime-creme

kebab mango re

Jeg elsker stort set alt, der med den mindste rette kan kaldes kebab – altså hvis kvaliteten af de ingredienser der er i, er af nogenlunde beskaffenhed. Et halvbagt pitabrød med smagløst færdigkebabmix blandet i noget, der dårligt kan kaldes kød, slatten icebergsalat og en dressing hvor sukker, fedt og E-numre står i kø, er IKKE af nogenlunde beskaffenhed – hvis du spørger mig. Desværre er det den slags kebab, man oftest støder på, hvis man i Danmark køber en “ude i byen”.

Heldigvis er det nemt at lave gode kebab selv. Stort set alt kød, fisk, fugl eller vegetarisk linse/bønne-delle kan med den rette krydring bruges. Svøbt i lunt fladbrød sammen med skønne grøntsager og lækre dressinger, inspireret af halvverdens køkkener. Dagens kebab af hakket svinekød kan nok bedst betegnes som en indisk kebab med et strejf af balkan, men uanset nationalitet, så smagte det krydrede kød forbandet godt sammen med den salt/syrlige fetacreme og den søde mango.

naan mm rere

Kødet:

  • 500 g hakket svinekød – jeg brugte 10-12 % fedt
  • 2 spsk garam masala
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 rød frisk jalapeno-chili – finthakket
  • Salt og peber
  • 6 træspyd
  • Lidt olie til stegning

 

Læg træspydene i blød i lidt vand i 15-20 minutter, så de ikke brænder, når kødet skal steges. Bland kød, garam masala, hvidløg, chili, salt og peber til en fars. Form farsen om træspydene og pensl dem med lidt olie. Steg spydene netop gennemstegte og gerne med en flot mørk stegeflade.

salaten ny

 Det grønne:

  • 2 skole agurker – skåret i halve skiver
  • 1 rødløg – skåret i halve ringe
  • 1 mango – skåret i skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 3 håndfulde fint snittet spidskål

 

Feta/limecreme:

  • 2,5 dl cremefraiche
  • 100 g fetaost – smuldret
  • Revet skal af 1 lime og saft fra ½
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Rør halvdelen af cremefraichen og de øvrige ingredienser grundigt med hinanden. Tilsæt den resterende del cremefraiche og smag til med eventuelt mere limesaft, salt eller peber.

Brødet:

  • 3-6 stk naanbrød, pitabrød eller andet fladbrød – jeg brugte for første gang naanbrød fra frost – og kan godt anbefale dette fremfor de ikke frosne, hvis du da ikke bager selv.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skindstegt kulmule og kartoffel/blomkålsalat med stenbiderrogn og dild