Nakkekoteletter med madagaskarpeber-creme, nye kartofler og sprød salat

Til grillen – nem barbecuemarinade, fyldig majssalat med frisk mynte og feta, samt pimpet købe-ciabattabrød

barb ny

Det bare om at udnytte sommerens lange, lyse og forhåbentlig nogenlunde lune nætter og få gang i grillen, så snart lejligheden byder sig. Der er dog ingen grund til at betale i dyre domme for færdiglavet barbecuemarinade og hvidløgsmør/hvidløgflutes – det tager nemlig ingen tid at lave det selv, det koster langt mindre og så kan du helt selv bestemme, hvor “spicy” det skal være eller om der skal mere eller mindre smør i fluten. Nu var det godt nok ikke flutes, vi fik til dagens aftenmåltid, men derimod ciabattabrød – hvilket naturligvis fungerer på samme vis som flutes. Barbecuemarinaden dyppede jeg en omgang “kyllingelårmix” i, men den er ligeså god til svin og okse. Som det grønne islæt fik vi en dejlig majssalat med feta og frisk mynte. (På billederne er der også et par skiver revelsben – en rest fra fryseren, som du kan se, hvordan jeg tilbereder lige her).

kød re

Barbecuemarinade:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1,2 dl ketchup
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 2 spsk soyasovs
  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk røget stærk paprika
  • Saft af ½ citron

 

Bland hele herligheden sammen til en marinade. Mængden passer nogenlunde til en stor kylling eller tilsvarende mængde andet kød. Hvis du ikke får brugt al marinaden, så kan den fint holde sig 3 dage på køl, men husk ikke at få “kødsafter” ned i marinaden.

(Dagens kyllingelår penslede jeg gavmildt med barbecuemarinaden 2 gange i løbet af de sidste 15-20 minutter af stegetiden. Inden da var de blot krydret med salt og peber).

majssalat re

Majssalat med feta og mynte:

  • 5 dl majs – frisk kogte eller optøede fra frost
  • 3 tomater – skåret i små tern
  • ½ agurk – skåret i små tern
  • 1 rødløg – finthakket
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 håndfuld friske mynteblade – hakket
  • 1 håndfuld persille – hakket
  • 3 spsk rødvinseddike
  • 100 g feta – smuldret
  • Salt og peber

 

Bland majs, tomater, agurk, rødløg, hvidløg, mynte, persille og eddike. Vend fetaosten forsigtig i og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere eddike.

hvidløgsfl re

Hvidløgsmør:

  • 125 g blødt smør
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 stor håndfuld persille – finthakket
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser sammen og stil stil på køl indtil brug.

(Til denne portion flækkede jeg 2 præ-bagte ciabattabrød 2/3 ned fra toppen af brødet og fordelte smørret heri, inden det blev færdigbagt efter anvisning på pakken. Smørret smager selvfølgelig også skønt på en bøf eller i en bagt kartoffel).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nakkekoteletter med madagaskarpeber-creme, nye kartofler og sprød salat