Frijoles refritos med frisk salsa og feta/lime-dressing

Cannelloni med tomat, spinat og ricotta

cannel bVi skulle egentlig have haft noget helt andet, men det kød som jeg havde taget ud af fryseren viste sig at have en “tanke”. Menuen måtte derfor akut ændres og det kom der denne – min fortolkning af den italienske klassiker ud af. Retten er vegetarisk, men hvad nogen måske kunne påstå at den mangler i kød – det har den til gengæld så rigeligt i ost. Helt nøjagtigt 825 g ost i alt, så det er absolut ikke en ret for de meget fedtforskrækkede. En grøn salat er et must til denne ret.

canne tall rerereOpskrift:

  • Tomatsovs:
  • 1 løg – finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 dusk frisk timian
  • 1 dusk – frisk rosmarin
  • 1 stort knips chiliflager
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 grøntsagsbouillonterninger – smuldret
  • 500 g blandede velmodne tomater – groft hakket
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • Salt og peber
  • 1 knips sukker

 

  • Pasta, fyld mv:
  • Ca 200 g cannelloni (pastarør til at fylde)
  • 2 løg – finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g helbladet spinat – optøet fra frost, presset fri for væde og hakket groft
  • 4 fed hvidløg – presset
  • Skal af 1/4 citron – fintrevet
  • 500 g ricotta
  • Salt og peber
  • 2 dl +1 dl fløde
  • 250 g mozzarella – revet i totter
  • 75 g friskrevet parmesan

 

Start med at sætte tomatsovsen igang, så den kan stå og simre, imens resten laves. Klar løgene i olivenolie. Tilsæt hvidløg, timian, rosmarin og chiliflager og lad det stege med 1 minut, inden hvidvinen hældes på. Lad alkoholen fordampe og tilsæt så bouillonterninger, friske og dåse tomater. Lad sovsen simre mindst 30 minutter. Smag til med salt, peber og sukker.

Imens tomatsovsen simrer: Sauter løgene til pastafyldet på en pande. Tilsæt, hvidløg, spinat, citronskal, salt og peber og steg endnu et par minutter, men uden at det tager farve. Rør ricotta og 2 dl fløde i spinatblandingen og fordel den i cannellonierne – det gøres nemmest med en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du har klippet lidt af det ene hjørne. Læg de fyldte pastarør på rad og række i et ovnfast fad.

Hæld fløden i bunden af fadet og fordel tomatsovsen ovenpå pastaen. Læg mozzarellaen ovenpå tomatsovsen og drys med friskrevet parmesan. Bag retten ca 45 minutter i en 200 grader forvarmet ovn. Dæk eventuelt med stanniol, hvis retten er ved at blive for mørk.

canne salat re

Dagens salat af forskellige tomater, agurk, hjertesalat og frisk basilikum – dressing af citronsaft og – skal, olivenolie, hvidløg, salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frijoles refritos med frisk salsa og feta/lime-dressing