Røget sildepostej

Da jeg var barn elskede jeg sildepostej fra supermarkeds køledisk – den der i den blå og sølvfarvet rulle. Min mor plejede at pimpe postejen med hakkede hårdkogte æg og purløg og så fik vi den i enten en sandwich eller på rugbrød. Man kan vist stadig få sildepostej i blandt andet Kvickly, men den er desværre fuld af alverdens E-numre og andre unoder, så derfor har jeg kreeret min egen opskrift lavet af “rigtige” råvarer og har desuden skruet lidt op for “toppingen”.
Opskrift:
- 2 pæne røgede sild – befriet for skind og ben
- 150 g flødeost – jeg brugte Philadelphia
- 1 spsk grov sennep
- ½ bundt dild – finthakket
- Salt og peber
- 3 hårdkogte æg – grofthakket
- 6 radiser – finthakket
- 4-5 cornichoner – skåret i tynde skiver
- Det grønne af 3 forårsløg – fint snittet
Rør røget sild, flødeost, sennep, dild, salt og peber grundigt sammen til en jævn postej. Pas på med saltet, da silden er salt i forvejen.
Pynt sildepostejen med hakkede æg, radiser, cornichoner og forårsløg og server den med groft brød.
Det ser da lækkert ud!