Tomatglaserede kødboller med primadonna og salat med ovnbagte aspargeskartofler og basilikumvinaigrette

Butternut squash-hummus

butternut med æble reHummus/حمّص betyder kikært, så denne “mos” er ret beset slet ikke en hummus, der er nemlig ikke en eneste kikært i. Uanset så smager denne hummus-wannabe lavet af butternut squash og cannellinibønner skønt og du kan bruge den, som du ville bruge en almindelig hummus – f.eks helt traditionelt som dip med fladbrød og grøntsager eller som “spread”i en sandwich, men jeg vil varmt anbefale dig også at prøve den sammen med æblebåde dryppet med rigelig citronsaft.

butternut tahina re

Opskrift:

  • ½ butternut squash – befriet for kerner
  • 1 dåse cannellinibønner – skyllet og drænet
  • 2 tsk hele korianderfrø – stødt eller kværnet
  • 1 tsk  hel spidskommen – stødt eller kværnet
  • 3 fed hvidløg – groft hakket
  • Saft af 1-2 citroner
  • 3 spsk tahina
  • 2 spsk olivenolie + ekstra til pynt
  • Salt og peber
  • Et drys rosa peberkorn – alternativt paprika

 

Bag butternut squashen i en 200 grader varm ovn i ca 40 minutter eller indtil den er mør. Skær butternut squashen i mindre stykker og blend den og bønnerne, koriander, spidskommen, hvidløg, citronsaft, tahina og 2 spsk olivenolie til en homogen masse med en stavblender. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft. Lad hummusen køle 15-30 minutter i køleskabet. Hvis hummusen skal bruges som dip – kom hummusen i en serveringsskål og lav en spiralformet fordybning i den med bagsiden af en ske. Dryp med olivenolie og drys med rosa peberkorn.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatglaserede kødboller med primadonna og salat med ovnbagte aspargeskartofler og basilikumvinaigrette