Frikadeller med porre og fennikel, ovnbagt efterårsgrønt og flødesovs med æble og tyttebær

Oksemedaljon med ovnfritter, voksbønner stegt med bacon, hvidløg og persille, samt lun whisky-creme

bøf re

Jeg købte forleden dag på tilbud 2 (små) oksemedaljoner med bacon viklet om. Jeg kan godt lide bacon, når det er sprødt, men ikke sådan et slattent stykke rundt om en bøf. Hvis man vil have baconen sprød, så skal man stege så længe at selve bøffen er stendød og uspiselig, men satser man derimod på en god rød bøf – ja, så er baconen nogenlunde ligeså sprød  som havregrød. Derfor piller jeg altid den slags bacon af og bruger til andet. I dette tilfælde endte den ellers slatne bacon sine dage, som sprødt drys på de voksbønner med hvidløg og persille, som vi fik til bøffen. Udover bønnerne serverede jeg også “ovnfritter” og en lun og syndig creme af tomatiseret cremefraiche 38% med whisky, rosmarin, hvidløg og chili. Jeg ville egentlig også have serveret en frisk tomatsalat til alt det stegte, men den glemte jeg i kampens hede.

bøf gemüse re

Ovnfritter er blot bagekartofler skåret i stave og vendt med lidt olivenolie, tørret timian, salt og peber. Efterfulgt af ca 45 minutter i en 200  grader varm ovn.

Voksbønner med bacon:

  • 350 g voksbønner – nippede
  • 2 skiver bacon
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • En lille håndfuld persille – finthakket

 

Steg baconen sprød på en tør pande. Tag baconen af og læg den til side. Steg voksbønnerne i det afsmeltede baconfedt, indtil de er let gyldne og møre – mindst 6 minutter . Krydr med hvidløg, salt og peber. Bræk baconen i små stykker og drys den og hakket persille over bønnerne.

Oksemedaljoner:

  • 2 oksemedaljoner à ca 150 g stykket
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

 

Krydr medaljonerne med salt og peber og steg dem 2-2½ minut på hver side i rigelig smør. Lad kødet hvile, imens du laver den lune creme på samme pande som medaljonerne.

 

Lun creme med whisky:

  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 kvist frisk rosmarin – finthakket
  • 1 knips chiliflager
  • 4 spsk whisky
  • 3 dl cremefraiche 38%
  • Salt og peber

 

Hæld det værste fedt af panden og steg tomatpuré, hvidløg, rosmarin og chiliflager et par minutter derpå. Tilsæt whisky og cremefraiche og lad cremen simre endnu et par minutter. Smag til med salt og peber.

bøff re

Yderligere:

  • Tomatsalat 

 

 

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller med porre og fennikel, ovnbagt efterårsgrønt og flødesovs med æble og tyttebær