Fiskeburger med sprødt grønt og spicy kiwi/lime-mayo

“Svenske sild”

sild-i-skaal-reJeg skal ikke kunne sige, om disse sild rent faktisk er svenske. Har sild mon overhovedet en nationalitet? Jeg kalder dem svenske sild, fordi opskriften er inspireret af den svenske ret med matjessild, gräddfil (svensk syrnet fløde), kaviar, dild og nye kartofler. De nye kartofler må du drømme om i denne omgang. Mine svenske sild skal nemlig serveres sammen med groft rugbrød og gerne også med kold snaps.

sild-taet-reOpskrift:

  • Ca 300 g gode marinerede sild – drænet vægt – skåret i passende stykker
  • 3,5 dl cremefraiche 18%
  • 4 spsk mayonnaise uden E-numre og andet hejs. Ægte mayonnaise indeholder KUN æggeblommer, olie, eddike og krydderier.
  • Salt og peber
  • 1 rødløg – fint hakket – tag lidt fra til pynt
  • 1 bundt dild – fint hakket – tag lidt fra til pynt
  • 75 g kaviar med røgsmag (Royal Greenland) – tag lidt fra til pynt

 

Kom silden i en skål. I en anden skål: Rør cremefraiche, mayonnaise, salt og peber sammen. Pas lidt på med saltet – både sild og kaviar salter også. Rør rødløg og dild i blandingen og vend kaviaren i lidt mere nænsomt. Hæld dressingen over silden og vend det forsigtigt rundt. Pynt med rødløg, dild og kaviar.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskeburger med sprødt grønt og spicy kiwi/lime-mayo