Helstegt kalkun med skøn sovs, bulgur og spidskålsalat med frugt og feta

Ande-pyt i pande med grønkål, butternut squash og mere skønt grønt, samt spejlæg, sennepscreme og spiced up ketchup – Stop spild af mad

biks-tall-reJeg hev et allerede stegt andebryst ud af fryseren i går aftes. Det var blevet til overs en af juledagene og gemt til en senere lejlighed. Det blev så i dag, hvor det blevet til en god omgang pyt i pande beriget med lidt ekstra grønt i forhold til den traditionelle. Vi fik naturligvis spejlæg til, men også en lækker sennepscreme og ketchup med et ekstra pift.

Har du ikke en rest andebryst i fryseren, så kan et nystegt naturligvis også bruges. Derfor skriver jeg også i opskriften, hvordan jeg steger sådan et. Har du allerede et stegt andebryst – ja, så springer du bare den del over.

biksemad-re

Ande-pyt i pande:

  • 1 andebryst à ca 350 g
  • Salt og peber
  • Det afsmeltede fedt fra andebrystet eller 2-3 spsk olivenolie
  • 2 løg – jeg brugte rødløg – delt i kvarte og skåret i skiver
  • Ca 600 g kogte kartofler – skåret i tern
  • 2 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 laurbærblad
  • 1 dusk frisk timian – fint hakket
  •  ½ butternut squash – skåret i tern
  • 1 squash – skåret i tern
  • 1 meget stor håndfuld hakket grønkål
  • Eventuelt 1 håndfuld persille – hakket

 

Hvis du ikke har et stegt andebryst i forvejen: Rids andebrystet i harlekintern på skindsiden – gerne ned i fedtlaget, men ikke helt ned i selve kødet. Krydr skindsiden med salt og peber og læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad. Indstil blusset på middel varme og steg brystet i 10 minutter, indtil skindet er sprødt og lækkert gyldent. Vend andebrystet og steg det yderligere 10 minutter på kødsiden – stadig på middel varme. Lad kødet hvile utildækket i mindst 10 minutter, inden det skæres i skiver. I dette tilfælde indtil kartofler og grøntsager er stegt.

Steg løgene bløde i det afsmeltede andefedt og læg dem til side. Steg kartoflerne gyldne og møre på samme pande, tilsæt også hvidløg, et laurbærblad og lidt friskhakket timian. Læg kartoflerne til side og kom eventuelt lidt mere olie på panden, hvis nødvendigt og steg butternut squash-ternene møre. Når de mangler et par minutter, da tilsæt også de almindelige squash-tern og steg dem med.

Skær andebrystet ud i passende stykker og kom dem på panden med squash-blandingen. Tilsæt også de stegte løg, kartofler og grønkål og vend det forsigtigt sammen. Smag til med salt og peber. Drys eventuelt med lidt hakket persille og server pyt i panden med spejlæg, sennepscreme og spiced up ketchup.

biksedres-reSennepscreme:

  • 2 dl cremefraiche
  • 1 stor spsk grovkornet sennep
  • ½ tsk honning
  • Salt og peber

 

Rør hele herligheden sammen.

Spiced up ketchup:

  • 2 dl ketchup
  • 1 tsk stærk røget paprika
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen.

Endvidere: 

  • En passende mængde spejlæg
  • Eventuelt syltede rødbeder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helstegt kalkun med skøn sovs, bulgur og spidskålsalat med frugt og feta