Små farsbrød med svesker og bacon i skøn flødesovs med æblemos, samt selleri/æble-salat
Jeg har flere gange tidligere nævnt, at jeg er med i en gruppe på Facebook, som vi kalder Madstafetten (https://www.facebook.com/groups/919593321457218/). Medlemmerne skiftes til at udfordre hinanden til at lave mad med en bestemt ingrediens. Det kan være alt fra det helt lette og hverdags-agtige, som f.eks kylling eller spinat til det mere eksotiske, som f.eks carob eller amarant. I den forgangne uge har gruppens fokus været på svesker og derfor har jeg kreeret en opskrift på disse små lækre farsbrød med fyld af svesker. Jeg kan på det varmeste anbefale dig både at lave farsbrødene og at lege med i Madstafet-gruppen.
Små farsbrød med svesker og bacon:
- 500 g hakket svinekød ca 10% fedt
- 1 æg
- 1 løg – revet
- 2 fed hvidløg – fintrevet
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 lille tsk tørret timian
- Salt og peber
- Ca 16 svesker – uden sten
- Ca 100 g bacontern
- 2 dl vand
- 5 dl piskefløde – minus 2 spsk til salaten
- 4 spsk æblemos
- 1 bouillonterning – smuldret
- Lidt kulør
- 3 spsk piskefløde
- Saft af ½-1 citron
- 1-2 spsk honning
- Salt og peber
- ½ sellerihoved – soigneret og revet
- 2 æbler – skåret i små tern
- 2 håndfulde bredbladet persille – hakket
Madstafetten er en rigtig hyggelig gruppe, hvor du så samtidig også lige får et lille spark hver uge og skal tænke alternativt i brug af en bestemt ingrediens – måske endda en, som du aldrig har prøvet før. Jeg kan også kun anbefale at deltage i vores lille leg 🙂