Kyllingeburger med scamorza og soltørret tomat-aïoli
Aftensmaden i går bød på en lækker burger/sandwich med bøf af hakket kyllingekød, en aïoli smagssat med soltørret tomat og hvidløg og kronen på værket – rigeligt med smeltet scamorza. Scamorza er en italiensk komælksost med en karakteristisk Baba Papa-form. Smagen minder mest om røget mozzarella. Osten smager også virkelig skønt på pizza og i retter med aubergine.
Kyllingeburger med scamorza:
- 450 g hakket kyllingekød ca 10% fedt
- Salt og peber
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 spsk smør
- Ca 200 g scamorza – skåret i ½ cm tykke skiver
- 4 burgerboller eller andre passende boller varmet efter anvisning på pakken. – jeg brugte et ciabattabrød delt i 4 stykker.
- 1 portion soltørret tomat-aïoli – se opskriften længere nede på siden
- 4 små håndfulde rucola
- 1 salatløg – skåret i skiver
- 4-6 syltede agurker – skåret i skiver
Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt, peber og rosmarin. Brun bøfferne på begge sider i lidt smør på en pande. Læg bøfferne i et ovnfast fad og fordel osten udover dem. Sæt bøfferne i den varme ovn i 15 minutter eller indtil osten er smeltet og kødet er netop gennemstegt.
Smør de lune boller med soltørret tomat-aïoli, læg en bøf i hver og fordel det grønne.
Aïoli med soltørret tomat:
- 5 spsk soltørrede tomater i tern – meget fint hakket
- 2 fed hvidløg – presset
- 2 dl mayonnaise af god kvalitet – f.eks hjemmelavet
- Salt og peber
Bland alle ingredienser. Lad gerne aïolien trække lidt på køl inden servering.
Ingen kommentarer endnu