Marineret svineforskank med ris/bønne/majs-pilaf, spicy rødkålsalat og avokadocreme

Søndagsmiddagen bød på saftig svineforskank med sprød svær. Skankene havde ligget i en marinade med blandt andet spidskommen, koriander,  røget paprika og hvidløg fra morgenstunden, hvilket bidrog til ekstra saftigt og smagfuldt kød. Har du ikke tid eller overskud til at bakse med kød og marinade tidligt på dagen, så gør det aftenen før – det bliver det kun bedre af.

Både krydderierne i marinade og tilbehør er inspireret af forskellige mellemamerikanske køkkener og ikke mindst, hvad mit eget køkken bød på lige den dag, men selvom det på ingen måde er en autentisk opskrift, så faldt maden i absolut god jord her på martriklen.

Svineforskank og pilaf:

  • 2 svineforskanke à 600-700 g
  • 2 tsk hel spidskommen
  • 1 spsk hele korianderfrø
  • ½ tsk hel sort peber
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 + 3 fed hvidløg – presset
  • Saft fra 1 lime
  • 3 + 3 spsk olie
  • Salt
  • 2 løg – hakket
  • 1 stor rød peber – skåret i tern
  • 2 stængler bladselleri – fint hakket
  • 3 tomater – skåret i tern
  • 2½ dl ris
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse blandede bønner
  • Ca 2,5 dl majs – optøede fra frost

 

Stød eller kværn spidskommen, korianderfrø og sort peber og bland det med røget paprika, oregano, 2 fed presset hvidløg,  limesaft, 3 spsk olivenolie og salt – eventuelt i en stor frysepose. Kom skankene i marinaden og sørg for massere den godt ind i alle kringelkroge. Lad kødet trække mindst 8-10 timer på køl – vend det et par gange undervejs.

I en gryde der kan komme i ovn – svits løg, peberfrugt og bladselleri  et par minutter i 3 spsk olie. Tilsæt tomat, hvidløg og ris og giv det endnu 2 minutter, inden bouillon, bønner og majs også kommes i gryden. Krydr skankene med lidt ekstra salt og placer dem øverst i gryden. Læg låg på gryden eller pak den godt ind i stanniol og sæt den i en 180 grader forvarmet ovn i 2 timer. Fjern låget/stanniolen efter de første 30 minutters stegetid. Skru eventuelt lidt op for temperaturen de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er sprød.

Avokadocreme:

  • 2 velmodne avokadoer
  • 3 dl cremefraiche
  • Saft af 1 lime
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • 1 knips chiliflager

 

Rør avokadokødet med de resterende ingredienser. Lad gerne cremen trække ½ times tid på køl inden servering.

 

Rødkålsalat:  

  • 5 håndfulde fintsnittet rødkål
  • Saft af 1 lime
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk hele korianderfrø – stødt eller kværnet
  • 1 -2 spsk finthakkede syltede jalapeños
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser sammen og stil på køl for at trække i ca ½ time inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets første burger 2019 - Surf and turf - Saftig oksebøf, lagret cheddar, krydrede vannamei-rejer flamberet i whisky, samt en lækker lime/chili-mayo