Farsbrød med grøn peber, selleri, feta og pancetta i cremet tomatsovs

Ising med sprød hvidløgs/citron-panering, nye kartofler, bønner og skøn sovs

Jeg var så heldig i går at få en pose friskfangede OG rensede/flåede fladfisk – deriblandt 4 isinger – af mine børns far, der er bidt af en gal lystfisker. Samtidig havde jeg lige købt 1 kg nye kartofler – godt nok fra Egypten, men dog nye. Det kom der dette skønne måltid ud af – sammen med friske grønne bønner og en syndig sovs med citron, persille, rosmarin, fløde og rigeligt smør. Det smagte vidunderligt af sol og sommer og der blev da også slikket tallerkener.

Start med at lave sovsen, så skal du ikke stresse med den til sidst samtidig med fiskene. Lun den blot lige inden servering, men husk den må IKKE koge.

Sovs med persille, rosmarin og citron:

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • Bladene fra et par fine kviste rosmarin
  • 250 g smør i små tern
  • Saft af ½-1 citron
  • Salt og peber

 

Kog fløden ind til ca det halve og blend den, persille og rosmarin med en stavblender.  Tag gryden af varmen og pisk smørret tern for tern i fløden. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Panerede isinger:

  • 4-8 rensede og flåede isinger – antal afhængig af størrelse på fiskene og familiens appetit
  • Salt og peber
  • 2 skiver fuldkorns-toastbrød – fint smuldret
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Revet skal af 1 citron
  • Rigelig smør til stegningen

 

Krydr fiskene med salt og peber. Bland smuldret brød, presset hvidløg, revet citronskal, salt og godt med peber. Vend fiskene i paneringen og steg dem gyldne og netop gennemstegte i rigelig smør. Du kan tjekke om de færdige helt inde ved benet – kødet skal være mælkehvidt. Server straks sammen med den lune sovs, kogte (nye) kartofler, grønne bønner (eller anden grøntsag) og ekstra citronbåde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farsbrød med grøn peber, selleri, feta og pancetta i cremet tomatsovs