Poussiner og kartoffeltern i sennepsfløde med grøn salat

Kyllingekebab af en rest kylling – Stop spild af mad

 

Jeg havde lyst til en god kebab i går. Nå ja, det har jeg nærmest altid, men jeg havde altså EKSTRA meget lyst til kebab i går. Heldigvis havde jeg omkring en halv stegt kylling i køleskabet fra et aftensmåltid tidligere på ugen og en rest kylling er oplagt til kebabbrug. Kødet skal blot krydres “rigtigt” og så har du byens bedste kyllingekebab.

Kyllingekebab:

  • Kød og skind fra ca ½ stor tilberedt kylling – delt i mindre stykker
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk ras al hanout
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½-1 tsk chiliflager
  • 1 lille løg – skåret i smalle både
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • 2 stk pitabrød – lunet efter anvisning på pakken
  • Salat – revet i mindre stykker
  • Tomat – halveret og skåret i skiver
  • 1 lille rødløg – skåret til ringe
  • 1 portion tahina-dressing – se opskrift længere nede på siden

 

Bland kødet med citronsaft, ras al hanout, kanel, chiliflager, løg og hvidløg og lad det gerne trække et par timer på køl. Steg kødet på en pande, indtil løgene er næsten møre. Krydr med salt og peber. Fordel kød, grønt og dressing i de to lune pitabrød – og server. Giv eventuelt chilisovs til i en lille skål ved siden af.

Tahina-dressing:

  • 2,5 dl cremefraiche 18%
  • 2 gode spsk tahina
  • Saft af ½  citron
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt hakket grønt eller lignende til pynt – jeg brugte fint hakket persille og rødløg

 

Bland alle ingredienser – undtaget pynten – grundigt sammen. Lad gerne dressingen trække en times tid på køl inden servering.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Poussiner og kartoffeltern i sennepsfløde med grøn salat