Kalvelever med nye kartofler, skøn flødesovs og karamelliserede fennikel og rødløg med nyons-oliven

Kalkuncuvette med små ovnkartofler, salat af nye danske grøntsager og rygeostecreme med bagt hvidløg

Hvis du synes, at kalkun er en tør og kedelig omgang, så skulle du prøve en kalkuncuvette. Den er både saftig, smagfuld og så får den dejligt sprødt skind. Min cuvette vejede 570 g og den passede fint til 2 voksne. Jeg serverede nye danske kartofler – krydret med timian, hvidløg og laurbærblad og vendt i kalkunfedt/sky til, samt en salat med lutter nye danske grøntsager. For at blive i alt danske lavede jeg en rygeostecreme til som dyppelse. Jeg ville gerne have, at min rygeostecreme skulle have et strejf af hvidløg, uden at det skulle blive gennemtrængende, så derfor valgte jeg at bage hvidløgsfedene, før de kom i. Hvidløg bliver ligesom almindelige løg milde og sødlige, men stadig aromatiske, når de bages. De må endelig ikke blive brankede, så bliver de nemlig møgbitre.Kalkuncuvette og små krydrede ovnkartofler:

  • 1 kalkuncuvette à ca 600 g
  • 1 passende mængde små (nye) kartofler med skræl
  • Ca 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 spsk tørret timian
  • 4 laurbærblade
  • 5-6 fed hvidløg med skal
  • 4 tsk smør

 

Læg kalkuncuvetten midt i et ovnfast fad og placer kartoflerne rundt om. Dryp kartoflerne med lidt olie og krydr både kartofler og cuvette med salt, peber og timian. Vend kartoflerne godt rundt i olie og krydderier og fordel hvidløgsfed og laurbærblade ned mellem kartoflerne.

Fordel 3-4 smørklatter udover kødet og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 50 minutter eller indtil kødet har en kernetemperatur på 75 grader. Vend lidt rundt i kartoflerne en enkelt gang undervejs.Rygeostecreme med bagt hvidløg:

  • 175 g rygeost
  • 2 dl cremefraiche
  • De bagte hvidløgsfed fra kalkun/kartoffel-fadet
  • Salt og peber

 

Rør rygeost og cremefraiche sammen. Pres indholdet ud af de bagte hvidløgsfed og mos det fint med en ske. Bland hvidløgsmosen med rygeost/cremefraiche og smag til med salt og peber.

 

Salat af nye danske grøntsager:

  • Et par håndfulde dansk iceberg revet i mundrette stykker
  • 1 stor skoleagurk – skåret i skiver
  • 4 store radiser – skåret i skiver
  • 1 lille rødløg – skåret i tynde skiver
  • 6 asparges – skåret i små stykker
  • 2 tomater – skåret i små tern

 

Arranger alle ingredienser indbydende på et fad eller i en skål.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalvelever med nye kartofler, skøn flødesovs og karamelliserede fennikel og rødløg med nyons-oliven