Kalkuncuvette med små ovnkartofler, salat af nye danske grøntsager og rygeostecreme med bagt hvidløg

Kylling med sød/stærk chili, ris og stegt baby-pak choy med brunet smør med lime og soya

De fleste elsker vist brunet smør. Smagssættes det med soya og lime gør det absolut ikke dårligere. Her serverer jeg det til kylling med tilbehør af ris og stegt baby-pak choy. En ret der vist bedst kan betegnes som en fransk/asiatisk-fusion.

 

Kylling med sød/stærk chili:
  • 4 store kyllingeoverlår
  • 3 fed hvidløg – groft hakket
  • Frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger – groft hakket – du behøver ikke skrælle det
  • Salt og peber
  • 2 spsk olie
  • 6-7 spsk sød/stærk chilisovs
  • Evt 1 tsk chiliflager

 

Fordel hvidløg og ingefær i bunden af et ovnfast fad (hvidløg og ingefær skal ikke spises, blot give smag til kylling og sky) og placer kyllingeoverlårene ovenpå. Krydr kyllingen gavmildt med salt og peber og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 40 minutter. I mellemtiden rør olie, sød/stærk chilisovs og eventuelt chiliflager sammen.

Tag fadet ud af ovnen efter de 40 minutter og fordel chilisovs/olieblandingen udover kødet. Sæt fadet tilbage i ovnen og giv det ca 10 minutter mere, men hold øje med at kyllingen ikke branker. (Steg pak choyen imens).

Stegt baby-pak choy:

  • Ca 300 g baby-pak choy
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber
  • 1 lille håndfuld peanuts – groft hakket

 

Smelt smørret på en pande og steg pak choyerne gyldne, men stadig med lidt bid heri. Krydr med salt og peber. Læg pak choyen på et fad og drys med hakkede peanuts.

Brunet smør med lime og soya:

  • 100 g rigtig smør
  • 1 spsk soyasauce
  • 2-3 spsk limesaft

 

Kom smørret på panden og lad det smelte og bruse op. Når “bundfaldet” er nøddebrunt – tilsæt hurtigt soyasauce og limesaft. Hæld det brunede smør i en skål eller kande og server straks. Ved bordet – lad den enkelte selv dosere det brunede smør udover pak choy (og ris – alt efter hvor stor en smørgris du er). Husk at få “bundfaldet med.

Endvidere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken
  • Lime – skåret i både

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalkuncuvette med små ovnkartofler, salat af nye danske grøntsager og rygeostecreme med bagt hvidløg