Næsten old school pesto genovese
Jeg har lige lavet denne næsten klassiske pesto med basilikum, parmesan og pinjekerner. Jeg skal bruge den i en fiskeret til aftensmaden i aften, men den smager også skønt på grillet brød, i pastasalater, i sandwiches, på pizza, som dip osv osv. Faktisk smager den helt uimodståeligt, så lav bare en stor portion.
Pesto genovese:
- Bladene og de fineste stilke fra 50 g frisk basilikum
- 50 g parmesan – groft hakket
- 2 spsk pinjekerner
- 1 lille fed hvidløg – groft hakket
- 1 dl god olivenolie
- 1 skvæt citronsaft
- Salt og peber
Kom basilikum, parmesan, pinjekerne, hvidløg og olivenolie i en skål og kør det til en næsten ensartet masse med en stavblender (Jeg kan godt lide at den stadig har lidt struktur). Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ingen kommentarer endnu