Lækker sandwich med en rest oksebov, genvejs-dijonnaise og lyn-lynsyltede rødløg - Stop spild af mad

Oksebov i stegeso med østershatte og peber-flødeost

Meget kan man sige om denne ret, men køn er den ikke. Til gengæld smager den virkelig dejligt. Det er heller ikke nogen hurtig ret – faktisk var den i ovnen i mere end 9 timer. Til gengæld indebar den ikke meget mere end 5 minutters effektiv arbejdsindsats. F.eks kiggede jeg ikke til den en eneste gang i de 9 timer, den var i ovnen. Og så har den en anden for tiden MEGET væsenlig kvalitet – den kan tygges med øjenvipperne. Jeg har nemlig været så uheldig at falde og slå den ene fortand i overmunden ud. Min søde tandlæge har forsøgt at sætte den på plads igen og jeg skal derfor de næste par uger leve af “blød kost”. Alle bedes venligst krydse fingre for, at tanden gror fast igen. Det klæder mig IKKE at være tandløs.

Jeg serverede en rest salat fra dagen før til. Den blev blot pimpet med lidt ekstra tomat og oliven. De grovere salattyper så som iceberg, romaine mv kan sagtens holde sig til dagen efter de er snittet, hvis de opbevares i en frysepose lukket med knude i køleskabet. Jeg vil anbefale dig også at servere salat til, da retten ellers er en ret tung og fed sag. Helst en forholdsvis enkel salat uden for meget fed dressing, feta og lignende.

Oksebov i stegeso med østershatte og peber-flødeost:

  • 1 oksebov à ca 1200 g
  • En passende mængde kartofler – delt i kvarte
  • 1 stort løg – delt i smalle både
  • 4 fed hvidløg – fint hakket
  • 200 g østershatte – de største revet i lidt mindre stykker
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2-3 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 2½ dl piskefløde
  • 125 g peber-flødeost – jeg brugte den fra Arla

 

Sæt stegesoen i blød i postevand i 15-30 minutter. I mellemtiden – ordn grøntsager og kartofler. Hæld vandet fra stegesoen og kom kartofler, løg, hvidløg, østershatte, herbes de Provence, laurbærblade, salt, peber og piskefløde i stegesoen og vend det hele sammen. Krydr stegen med salt og peber og placer den midt i stegesoen – ovenpå kartofler og grønt. Fordel peberosten udover oversiden af stegen. Læg låg på og sæt stegesoen i en kold ovn indstillet på 125 grader i 8-10 timer.

Tag stegesoen ud af ovnen. Pas endelig på, at du ikke brænder dig på dampen, når du løfter låget. Fisk kødet op, hvis da ikke det hele falder fra hinanden, når du rører ved det. Du kan nu vælge for et kønnere udseende at si væsken fra retten og jævne den med lidt mel op rørt i vand og/eller at farve den med en anelse kulør. Jeg gad ikke og fik ingen klager. Server hele herligheden sammen med en enkel salat med en gerne ret syrlig olie/eddike-vinaigrette.

Update: En rest af kødet endte dagen efter i en bolle sammen med salat, dijonnaise og lyn-lyn-syltede rødløg. Opskriften kan du se her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker sandwich med en rest oksebov, genvejs-dijonnaise og lyn-lynsyltede rødløg - Stop spild af mad