Ultra-nem forårsgryde af (en rest) kylling - Stop spild af mad

Ras el hanout-krydrede kyllinge-krebinader med tahina-bagte kartofler og blomkål, salat med sumak og citroncreme

Hakket kylling, kartofler og blomkål –  det lyder som et måltid med stort potentiale for at være en temmelig smag- og kønsløs affære. Derfor har jeg da også skruet lidt op for krydderierne – ikke stærkt, men blot krydret med et strejf af 1001 nat.

Tahina-bagt blomkål og kartofler:

  • 4-5 mellemstore kartofler – halveret på langs
  • 1 lille blomkålshovede – delt i buketter
  • 2 gode spsk tahina
  • 2 spsk smør
  • Salt og peber
  • 1/2 tsk chiliflager
  • Saft af 1/2 citron

 

Kom alle ingredienser i et ovnfast fad og vend det godt rundt, så tahinaen bliver fordelt. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter. Det må gerne få ret meget farve, men det skal naturligvis ikke blive brændt. Dæk eventuelt med stanniol om nødvendigt. Straks fadet kommer ud af ovnen, da pres citronsaft udover kartofler og blomkål.

Salat med sumak:

  • 12-15 cherrytomater – halveret
  • 1 lille rødløg – skåret i tynde ringe
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk sumak
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde strimlet romaine-salat

 

Bland alle ingredienser – undtaget salat – godt sammen i en skål. Lad det gerne trække en halv times tid. Vend den strimlede romaine-salat  i salaten straks inden servering.

Citroncreme:

  • 2 dl tyrkisk yoghurt
  • 2 spsk god mayonnaise uden E-numre og andet hejs
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Saft og revet skal af ½ citron
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser samme i en skål. Jeg pyntede min creme med garanteret uægte, men køn safran købt på et marked i Indien.

Kyllinge-krebinade:

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 spsk ras el hanout (kan købes i de fleste større supermarkeder eller hos etniske grønthandlere)
  • Salt og peber
  • 2-3 spsk neutralsmagende olie til stegningen

 

Form kødet til 2-3 krebinader. Krydr gavmildt med salt, peber og ras el hanout. Steg krebinaderne gyldne og netop gennemstegte i olie på en slip-let-pande.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ultra-nem forårsgryde af (en rest) kylling - Stop spild af mad