Næsten old school pesto genovese

Rødspættefileter i fad med pesto, grønt, hvidvin og fløde

Forleden dag, da jeg lavede pesto, skulle jeg bruge den til denne fiskeret samme aften. Jeg har blot ikke haft tid til at skrive indlægget før nu, men jeg håber da, at du vil synes, at det har været ventetiden værd. Herhjemme vakte retten ihvertfald begejstring. Du kan i en snæver vending bruge en god “købe-pesto”, men det er naturligvis ikke helt det samme.

Rødspætter med pesto:

  • Ca 500 g små rødspættefileter
  • 5 dl fløde
  • Ca 1½ dl tør hvidvin
  • 1 fiskebouillonterning
  • Salt og peber
  • En portion pesto
  • 1 broccolihoved – delt i små buketter
  • 1 bundt asparges – befriet for den træede del og skåret i 2-3 cm stykker
  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • 2-3 spsk pinjekerner

 

Sæt fløde, hvidvin og smuldret bouillonternig over i en gryde og lad det simre. Krydr fiskene med salt og peber. Fordel pestoen udover den ene side på hver af fileterne og rul dem fra halen og op ad. Læg fiskerullerne i et ovnfast fad og placer broccoli og asparges imellem dem. Smag sovsen til med salt og peber og hæld den over fisk og grøntsager. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca 15 minutter eller indtil rullerne er netop gennembagte og broccolien mør, men stadig med lidt bid. Drys med basilikum og pinjekerner

Endvidere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Næsten old school pesto genovese