Lammeculotte og ovnbagt sommergrønt med chilifeta, samt tzatziki-dressing

Sprøde ingefær-småkager med citronglasur

Som den faste læser nok ved, så er dette IKKE en kage/dessert-blog, men ingen regler uden undtagelser, så i weekenden kastede jeg mig ud på på dybt vand og kreerede hele 2 forskellige slags småkager. Jo jo, det går hedt for sig her i Espergærde. Jeg synes selv at begge slags faldt ret heldigt ud både, hvad angår smag og konsistens, så måske det er begyndelsen på en ny æra på bloggen. Den anden småkage kan du se her.

Opskrift ca 75 stk:

 • 250 g blødt smør
 • 200 g sukker
 • 1 mellem str æg
 • 2 tsk vanillesukker
 • 2 spsk stødt ingefær
 • 1½ spsk friskrevet ingefær
 • 1 lille knips salt
 • 350 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • Saft af en saftig citron
 • Ca 5 spsk flormelis

 

Rør smør, sukker, æg, vanillesukker, stødt ingefær, frisk ingefær og salt sammen. Bland hvedemel og bagepulver grundigt sammen og ælt det hurtigt i smør/sukker/æg-blandingen. Sæt dejen tildækket på køl i mindst en time. Rul dejen til 4-5 tynde pølser og skær hver af dem i 15-20 stykker. Placér de små stykker dej med rigelig afstand imellem på en bagepapirbeklædt bageplade ( Jeg måtte bage mine af 3 omgange). Giv hver af dem et tryk med en gaffel. Sæt pladen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 10 minutter, men hold øje med dem – det går pludselig hurtigt.

Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist. Rør  citronsaften med flormelis, indtil det har en glat og passende konsistens. Fordel glasuren udover de afkølede småkager og lad den tørre helt inden servering eller inden småkagerne kommes i kagedåse med tætsluttende låg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammeculotte og ovnbagt sommergrønt med chilifeta, samt tzatziki-dressing