Salat med and og danablu-dressing

Måltidssalat med quinoa, rejer, avokado, edamame og mango, samt cremet og spicy dressing

Du kender sikkert, at lysten til at stå timevis i køkkenet falder i takt med, at sommeren skrider frem. Denne måltidssalat er ikke alene hurtig at lave, den smager også virkelig godt og er fuld af lutter sunde sager.  Dressingen er en cremefraiche-sag med godt med chili og hvidløg. Portionen passede herhjemme som aftensmad til to sultne kvinder.

Salaten:

  • 150 g kold kogt quinoa
  • ½ rødløg – fint hakket
  • revet skal og saft af 1 lime
  • Salt og peber
  • 150 g ekstra store kutterrejer – optøede fra frost
  • 1 avokado – skåret i tern
  • 1 mango – skåret i tern
  • 2 håndfulde edamamebønner – optøede fra frost

 

Bland den kolde quinoa med hakket rødløg, saft og skal fra lime og smag til med salt og peber. Kom quinoaen i/på en serverings-skål/fad og vend de øvrige ingredienser i.

Dressingen:

  • Ca 2,5 dl cremefraiche – jeg brugte 18%
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sød/stærk chilisovs
  • Saft af 1 lime
  • ½ tsk cayennepeber – + lidt ekstra til pynt
  • Salt og peber

 

Rør hele herligheden sammen og lad den gerne trække en halv times tid i køleskabet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med and og danablu-dressing