Karbonader i flødesovs med ovn-kartofler og løg, samt parmesanbagte minimajs

Steak sandwich med stegte røde og gule pebre, bløde løg og lagret cheddar-dressing

Lad os bare kalde denne sandwich for en nyfortolkning af den klassiske Philly steak sandwich. Selvom den traditionelle udgave smager ganske forrygende, så kan jeg alligevel godt lide at eksperimentere med f.eks flere grøntsager og/eller alternative tilberedningsmetoder etc. Det er også nemmere at få brugt sine madvarer op og undgå madspild, når man ikke hænger sig så meget i om opskrifter følges så nøje.

Jeg skal lige prale lidt – bollen er hjemmebagt! Det er ikke en egentlig burgerbolle, men bare en almindelig hvedebolle med en ordentlig sjat grovvalset havregryn i dejen og pyntet med masser af sesamfrø. Som den faste læser ved, så er desserter og bagning ikke min stærkeste side, men efter jeg for et par måneder siden fik en røremaskine, så er jeg faktisk næsten helt holdt op med at købe brød, men bager det selv. Hvis jeg selv må sige det, så går det fremad med bage-evnerne, så måske der snart kommer et bageindlæg.

Lagret cheddar-dressing:

  • Ca 100 g lagret cheddar – brækket i lidt mindre stykker
  • Ca 1½ dl cremefraiche
  • Salt og peber
  • 1 knips cayennepeber

 

Kom osten og lidt af cremefraichen i en blender og kør det ensartet. Kom osteblandingen i en skål og rør resten af cremefraichen i med håndkraft. Smag til med salt og peber. Pynt med et godt drys cayennepeber.

 

Bløde løg og stegte peberfrugter:

  • 2 rødløg – skåret i smalle både
  • ½ stor rød peber – skåret i strimler
  • ½ stor gul peber – skåret i strimler
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

 

Kom olie på en pande og steg løgene halvfærdige. Tilsæt peberfrugterne og fortsæt stegningen, indtil både løg og peberfrugter er bløde og lækre. Krydr med salt og peber.

Kødet:

  • 2 ribeye-bøffer à ca 200 g
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½-1 tsk cayennepeber
  • ½ stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

 

Bland krydderierne sammen og vend bøfferne grundigt i blandingen. Steg bøfferne i lidt olie ca 1½ minut på hver side. Lad kødet hvile, imens du ordner grøntsager og eventuelt luner brødet. Skær bøfferne i skiver.

Endvidere:

  • 2 tomater – skåret i skiver
  • ½ slank agurk – skåret i skiver
  • 1 stor håndfuld groft hakket persille
  • 2 store boller eller tilsvarende andet hvedebrød – eventuelt ristet/varmet

 

Fordel kød, grønt og dressing i de to boller og server.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karbonader i flødesovs med ovn-kartofler og løg, samt parmesanbagte minimajs