Kalkuncuvette med ovnbagte kartofler, squash, cherrytomater og champignoner, samt estragoncreme

Andesalat med nektarin og feta, samt sennep/honning-vinaigrette

Denne lækre og nemme måltidssalat delte jeg med min søn, da han forleden kom uanmeldt til middag. Salaten måtte fremtrylles af, hvad jeg lige havde i køleskabet og gemmerne den dag. Vi var enige om at salaten smagte virkelig godt. Giv eventuelt brød til. Det gad vi ikke, men valgte at spise dessert i stedet – tern af to forskellige slags melon og nektarin med råcreme. Alt i alt et super labert måltid.

Jeg krydrede kødet let med garam masala, ikke for at retten skulle tage en decideret indisk drejning, men garam masala i små mængder giver en fin, varm allround krydring, der passer godt til både and, frugt og feta.

Salaten:

  • 1 andebryst à ca 300 g
  • 1 par knips garam masala
  • Salt og peber
  • 7-8 romainesalatblade – revet i mundrette stykker
  • 3 nektariner – skåret i både
  • 100 g feta – helst af fåre- eller gedemælk
  • 1 håndfuld pistacienødder – let hakket

 

Krydr andebrystet med salt og peber på begge sider og med garam masala på kødsiden. Læg kødet med skindsiden ned af på en kold pande. Indstil på lidt under medium varme og steg brystet i 10 minutter på denne side. Hvis det begynder at blive for branket, så skru lidt ned. Vend brystet og steg 12 minutter på kødsiden. Tag brystet af panden og lad det hvile utildækket i 10 minutter. I mellemtiden – ordn salat og nektariner og lav vinaigretten.

Læg et jævnt lag romainesalat i bunden af et serveringsfad. Skær det “færdighvilede” andebryst i tynde skiver. Forsøg at opsamle mest mulig af kødsaften, som skal bruges til vinaigretten.

Fordel kød og nektarin jævnt ovenpå salaten. Smuldr fetaen udover salaten og drys med pistacienødder.

Sennep/honning-vinaigrette:

  • 3/4 dl olivenolie
  • 3/4 dl hvidvinseddike
  • Andekødsaften
  • 1½ spsk dijonsennep
  • 1½ spsk honning
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber

 

Pisk alle ingredienser sammen – jeg bruger stavblenderen. Server salaten og giv vinaigretten til for sig, så den enkelte selv kan dosere.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalkuncuvette med ovnbagte kartofler, squash, cherrytomater og champignoner, samt estragoncreme