Spicy kylingevinger, rissalat med mango, samt karry/mangochutney-dressing

Marinerede nakkekoteletter med stegt citron, salat og tzatziki-dressing

Jeg har skrevet det før – jeg gider ikke tynde, kedelige koteletter. Koteletter skal have en god tykkelse, for at opnå en god stegeskorpe uden at blive tør som savsmuld. Derfor køber jeg (næsten) altid hele nakkefiletstege og skærer mine koteletter selv. Kan du ikke spise så stor en kotelet, så del den med en anden eller gem resten til frokosten i morgen. Et godt stykke rugbrød med en rest kold kotelet med dijonnaise smager bare supergodt.

Vi kunne nu godt spise hver vores hele kotelet, men vi fik heller ikke andet end salat og tzatziki-dressing til. Vil du have et mere fyldigt måltid, så giv bulgur, couscous, ovnkartofler eller brød til.

Marinerede nakkekoteletter og stegt citron:

  • 2 nakkekoteletter à ca 250 g
  • 5 spsk olie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk paprika
  • Muskatnød på størrelse med en ært – ultrafint revet
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • ½ citron pr person

 

Bland olie, hvidvinseddike, oregano, paprika, muskatnød, chiliflager, hvidløg, salt og peber i en frysepose. Kom koteletterne i fryseposen og sørg for at de bliver dækket af krydderiblandingen på alle sider. Bind knude på posen og læg kødet i køleskab i et par timer. Lav tzatziki-dressingen og salaten i mellemtiden.

Læg koteletterne på en varm pande og brun dem på begge sider ved høj varme. Skru ned på medium/lav varme og læg de halve citroner på panden med skærefladen ned af. Steg indtil koteletterne er svagt rosa (ca 10 minutter i alt) og lad dem hvile utildækket i ca 5 minutter efterfølgende. Server de halve stegte citroner og lad den enkelte selv presse citron udover sin kotelet.

Tzatziki-dressing:

  • 2/3-1 agurk – alt efter størrelse
  • 4 dl cremefraiche 18%
  • 3 spsk god olivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Skær agurken i tern – lidt under 1 x 1 cm. Bland de øvrige ingredienser og kom agurke-ternene heri. Stil på køl indtil servering.

Salat:

  • 5 store romainesalat-blade –  strimlet
  • ½ rødløg – delt på langs og skåret i skiver
  • ½ snackpeber – skåret i ringe
  • 8-10 cherrytomater – halveret
  • 100 g feta – smuldret
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 håndfuld ristede blandede kerner/frø

 

Vend salat, rødløg, snackpebre og tomater sammen i en skål eller på et fad. Smuldr fetaen udover salaten og drys med oliven og kerner/frø.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy kylingevinger, rissalat med mango, samt karry/mangochutney-dressing