Svinemørbrad, grønt og fløde i fad

Spicy kylingevinger, rissalat med mango, samt karry/mangochutney-dressing

Jeg købte disse kæmpestore økologiske kyllingevinger på tilbud hos nemlig.dk forleden dag. De vejede næsten 100 g stykket. Jeg ved ikke, hvad vingerne på en almindelig 1200-1300 g kylling vejer, men de her var ihvertfald store og vi spiste da også “kun” 3-4 vinger hver + salat og blev fint mætte.

Kyllingevinger: 

  • 1000 g store kyllingevinger –  ca 12 stk
  • 2 dl ketchup
  • 3 spsk rørsukker
  • 4 spsk olie
  • 3 spsk eddike
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk stødt fennikel
  • 1-2 tsk chiliflager – efter chilistyrke og præferencer
  • Salt og peber

 

Læg kyllingevingerne i en bagepapirbekædt bradepande. Bland de øvrige ingredienser sammen og gnid vingerne godt ind i blandingen. Sæt bradepanden med kyllingevingerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter. Hold øje med, at kødet ikke branker, men det må godt få lidt”kant”.

Karry/mangochutney-dressing:

  • 4 dl cremefraiche 18%
  • 5 spsk fint hakket mangochutney
  • 2 spsk karry
  • 3 spsk eddike
  • ½ tsk chiliflager
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen og sæt dressingen på køl, imens kyllingen er i ovnen.

Rissalat med mango:

  • 1 mango – skåret i tern
  • ½ agurk – halveret, befriet for kerner og skåret i skiver
  • 1 snackpeber – skåret i mindre stykker
  • 1 rødløg – halveret og skåret i tynde skiver
  • 5-6 håndfulde kolde kogte ris

 

Vend alle ingredienser sammen i en skål.

 

2 kommentarer

  • Britta

    Jamen for hulan da, du burde lave en bog med dine alt for lækre kyllinge opskrifter, når min hjerne stopper mht. kylling, ja så smutter jeg lige ind på din side, der findes altid noget lækkert..TAK

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tusinde tak, det gør mig rigtig glad at høre 🙂 Jeg får desværre ikke lavet helt så mange indlæg for tiden, men heldigvis er der godt med kyllingeopskrifter at tage af i forvejen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svinemørbrad, grønt og fløde i fad