Spicy kylingevinger, rissalat med mango, samt karry/mangochutney-dressing
Jeg købte disse kæmpestore økologiske kyllingevinger på tilbud hos nemlig.dk forleden dag. De vejede næsten 100 g stykket. Jeg ved ikke, hvad vingerne på en almindelig 1200-1300 g kylling vejer, men de her var ihvertfald store og vi spiste da også “kun” 3-4 vinger hver + salat og blev fint mætte.
Kyllingevinger:
- 1000 g store kyllingevinger – ca 12 stk
- 2 dl ketchup
- 3 spsk rørsukker
- 4 spsk olie
- 3 spsk eddike
- 1 spsk røget paprika
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk stødt fennikel
- 1-2 tsk chiliflager – efter chilistyrke og præferencer
- Salt og peber
Læg kyllingevingerne i en bagepapirbekædt bradepande. Bland de øvrige ingredienser sammen og gnid vingerne godt ind i blandingen. Sæt bradepanden med kyllingevingerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter. Hold øje med, at kødet ikke branker, men det må godt få lidt”kant”.
- 4 dl cremefraiche 18%
- 5 spsk fint hakket mangochutney
- 2 spsk karry
- 3 spsk eddike
- ½ tsk chiliflager
- Salt og peber
Rør alle ingredienser sammen og sæt dressingen på køl, imens kyllingen er i ovnen.
- 1 mango – skåret i tern
- ½ agurk – halveret, befriet for kerner og skåret i skiver
- 1 snackpeber – skåret i mindre stykker
- 1 rødløg – halveret og skåret i tynde skiver
- 5-6 håndfulde kolde kogte ris
Vend alle ingredienser sammen i en skål.
Jamen for hulan da, du burde lave en bog med dine alt for lækre kyllinge opskrifter, når min hjerne stopper mht. kylling, ja så smutter jeg lige ind på din side, der findes altid noget lækkert..TAK