Laks varmrøget på Weberen med sommerens salat og skøn mynte/hvidløgs-dressing

Linsefrikadeller med kartoffelsalat

En klassiker med et vegetarisk twist – nemlig frikadeller med kartoffelsalat. Godt nok er kødet skiftet ud med linser, men smagen fejler ikke spor. Du kan også bruge dellerne i en burger og de smager ligeledes godt kolde dagen efter – f.eks i madpakken eller som en lækker lille snack.

Begynd med kartoffelsalaten, da den har godt af at trække lidt på køl inden servering.Kartoffelsalat:

  • 1 kg fine små kartofler
  • Salt og peber
  • 3,5 dl cremefraiche
  • 1,5 dl mayonnaise af lødig karakter – eventuelt hjemmelavet
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 3-5 spsk hvidvinseddike
  • 2-5 meget fintsnittede forårsløg – mængde efter størrelse og personlig præference (Jeg kan lide det med ret meget løg).
  • 1 bundt purløg – fint snittet – tag lidt fra til pynt
  • Evt. lidt tørret morgenfrue til pynt

 

Skræl kartoflerne, hvis du gider (det gjorde jeg ikke) og del dem i kvarte på langs. Kog dem i godt saltet vand, indtil de er møre uden at være splattede. I mellemtiden – lav dressingen.

Bland cremefraiche og mayonnaise grundigt. Tilsæt hvidløg, eddike, forårsløg og purløg og smag til med salt og peber, eventuelt også eddike. Vend de færdigkogte og stadig lune kartofler i dressingen. Stil kartoffelsalaten i køleskab, indtil den er kold – gerne længere. Pynt kartoffelsalaten med purløg og evt. tørret morgenfrue.Linsefrikadeller:

  • 1 dåse færdigkogte grønne linser – 240 g drænet vægt
  • 1 gulerod – skåret i 4-5 stykker
  • 1 løg – delt i kvarte
  • 3 fed hvidløg – groft hakket
  • Ca 35 g parmesan – skåret i lidt mindre stykker
  • 1 håndfuld persille – også de ikke alt for grove stilke
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 æg
  • 1,5 dl mælk/fløde
  • 3-5 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Rigelig olie til stegningen

 

Kom linser, gulerod, løg, hvidløg, parmesan, persille, herbes de Provence, æg og mælk/fløde i en foodprocessor og kør det til en forholdsvis jævn masse. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil farsen har en passende konsistens – heller lidt for lind end det modsatte. Smag til med salt og peber. Form farsen til “frikadeller” og steg dem gyldne og sprøde i rigelig olie på en pande.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laks varmrøget på Weberen med sommerens salat og skøn mynte/hvidløgs-dressing