Linsefrikadeller med kartoffelsalat
En klassiker med et vegetarisk twist – nemlig frikadeller med kartoffelsalat. Godt nok er kødet skiftet ud med linser, men smagen fejler ikke spor. Du kan også bruge dellerne i en burger og de smager ligeledes godt kolde dagen efter – f.eks i madpakken eller som en lækker lille snack.
Begynd med kartoffelsalaten, da den har godt af at trække lidt på køl inden servering.Kartoffelsalat:
- 1 kg fine små kartofler
- Salt og peber
- 3,5 dl cremefraiche
- 1,5 dl mayonnaise af lødig karakter – eventuelt hjemmelavet
- 1 fed hvidløg – presset
- 3-5 spsk hvidvinseddike
- 2-5 meget fintsnittede forårsløg – mængde efter størrelse og personlig præference (Jeg kan lide det med ret meget løg).
- 1 bundt purløg – fint snittet – tag lidt fra til pynt
- Evt. lidt tørret morgenfrue til pynt
Skræl kartoflerne, hvis du gider (det gjorde jeg ikke) og del dem i kvarte på langs. Kog dem i godt saltet vand, indtil de er møre uden at være splattede. I mellemtiden – lav dressingen.
Bland cremefraiche og mayonnaise grundigt. Tilsæt hvidløg, eddike, forårsløg og purløg og smag til med salt og peber, eventuelt også eddike. Vend de færdigkogte og stadig lune kartofler i dressingen. Stil kartoffelsalaten i køleskab, indtil den er kold – gerne længere. Pynt kartoffelsalaten med purløg og evt. tørret morgenfrue.Linsefrikadeller:
- 1 dåse færdigkogte grønne linser – 240 g drænet vægt
- 1 gulerod – skåret i 4-5 stykker
- 1 løg – delt i kvarte
- 3 fed hvidløg – groft hakket
- Ca 35 g parmesan – skåret i lidt mindre stykker
- 1 håndfuld persille – også de ikke alt for grove stilke
- 1 spsk herbes de Provence
- 1 æg
- 1,5 dl mælk/fløde
- 3-5 spsk hvedemel
- Salt og peber
- Rigelig olie til stegningen
Kom linser, gulerod, løg, hvidløg, parmesan, persille, herbes de Provence, æg og mælk/fløde i en foodprocessor og kør det til en forholdsvis jævn masse. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil farsen har en passende konsistens – heller lidt for lind end det modsatte. Smag til med salt og peber. Form farsen til “frikadeller” og steg dem gyldne og sprøde i rigelig olie på en pande.
Ingen kommentarer endnu