Mørbradgryde med vinøst twist

Daim-småkager

 

Nu nærmer julen sig igen. Jeg synes nu ellers lige, at det har været jul. Det er vist et alderstegn at tiden føles hurtig, så jeg må hellere lade være med at sige det for højt. Sidste jul indførte jeg hjemmebagte småkager, hjemmebag er jo ellers ikke min stærkeste side, men det lykkedes da at frembringe flere forskellige velsmagende af slagsen – f.eks med chokolade og kandiseret appelsin og en anden slags med ingefær og citron. . Årets første småkager er med hakket Daim og er nok lidt mere “barnlige” end sidste års, men de kan altså sagtens spises af voksne, sagtens!

Opskrift:

  • 200 g smør
  • 120 g sukker
  • 4 x 28 g Daim – groft hakket
  • 5 dl hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 knips salt

 

Rør smør og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt den hakkede Daim og rør den i smør/sukker-blandingen. Bland hvedemel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen og ælt det med hænderne af et par omgange i smør/sukker-blandingen.

Form/rul dejen til to store pølser, pak dem ind i husholdningsfilm og sæt dem på køl en times tid. Skær dejen i tynde skiver med en skarp kniv og dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag i en 180 grader forvarmet ovn i ca 8-10 minutter. Pas endelig på, at de ikke bliver brændte – det går hurtigt.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørbradgryde med vinøst twist