Krydret kyllingesuppe med ræddiker, nudler og kokosmælk
- 1 kylling à ca 1200 g
- 2 løg - delt i kvarte
- 1 stilk citrongræs - der har fået et par slag med en hammer eller lignende
- 1 tommelfingerstort stykke frisk ingefær + ½ tommelfingerstort stykke
- 4 fed hvidløg + 2 fed hvidløg
- 10-12 kaffir limeblade
- 3 hel allehånde
- 1 tsk sorte peberkorn
- Skal fra ½ lime (kun det gule/grønne) + saften fra ca ½ lime
- Vand
- Eventuelt 2 hønsebouillonterninger
- 1 dåse kokosmælk - ikke light
- 1 frisk rød chili + 1-2 frisk rød chili - alt efter styrke og din præference
- 1 dl piskefløde
- 2-3 spsk fiskesovs
- 3-4 "vandmelon-ræddiker" - skrællede og skåret i ultratynde skiver
- 125 g sugar snaps - skåret i 2-3 stykker
- 3 puder fuldkorns-nudler - kogt en anelse mindre end anvist på pakken og skyllet i koldt vand
Skyl kyllingen fri for blod og snask og fjern eventuelle fjer. Læg kyllingen i en stor gryde sammen med løg, citrongræs, 4 fed hvidløg, kaffir limeblade, allehånde, peberkorn, limeskal og vand så det netop dækker kyllingen. Kog kyllingen for lav varme under låg i ca 1 time eller indtil lårene føles løse. Skum suppen for eventuelle urenheder flere gange undervejs.
Tag kyllingen op af suppen og lad den køle lidt af. I mellemtiden: Si suppen over i en ren gryde, tilsæt kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt eventuelt 1-2 hønsebouillonterninger, hvis du synes at suppen trænger til lidt hjælp.
Blend ½ tommelfingerstort stykke frisk ingefær, 2 fed hvidløg, 1 rød chili, saft fra ½ lime og fløde og bland det i den varme suppe. Lad suppen simre uden låg, imens du piller kødet fra kyllingen og plukker det i mundrette stykker. Kassér skrog og skind.
Kom kyllingekødet i suppen og varm det igennem. Smag suppen til med fiskesovs og eventuelt lidt mere limesaft. Skær den sidste chili i tynde skiver og kom den, ræddiker, sugarsnaps og nudler i gryden og giv det et hurtigt opkog. Server suppen straks.