Ajvar-kyllingeoverlår uden ben, halve bagte kartofler med spicy gouda, tomat/majssalat og avokadocreme med friske krydderurter

De udbenede kyllingoverlår har jeg købt hos Nemlig, men jeg har også set dem hos slagteren og i Rema. Hvis du da ikke har mod på at udbene dem selv.

- 6 udbenede kyllingeoverlår med skind
- 6 spsk ajvar - den stærke
- 1 spsk finthakket frisk timian
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber

- 3 pæne bagekartofler - vasket og halveret på langs
- Ca 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 6 stykker chili-gouda på størrelse med en stor tommelfinger
Dryp kartoflerne på skærefladen med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Placer kartoflerne i et ovnfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn på 225 grader. Efter ca 30 minutter lægges kødet ved siden af kartoflerne i det ovnfaste fad og bager med resten af tiden.
10 minutter før kød og kartofler er færdige - tag fadet ud af ovnen og "grav" et hul i hver kartoffel og placer et stykke ost i hver. Sæt fadet tilbage i ovnen og giv kylling og kartofler de sidste 10 minutter. (Lav salat og avokadocreme, imens kartofler og kylling er i ovnen).

- 2 avokado - uden sten og skind
- 1 stort fed hvidløg - presset
- Saft af 1 citron
- 1 stor håndfuld blandede friske krydderurter - jeg brugte persille, oregano og timian
- Salt og peber
- 2,5 dl cremefraiche
Blend avokado, hvidløg, citronsaft, krydderurter, salt og peber til en homogen masse med en stavblender. Bland avokadomos og cremefraiche uden at røre for meget rundt. Smag til med eventuelt mere salt og peber.

- 250 g cherrytomater - gerne i forskellige farver - halveret
- 3-4 dl majskerner - optøede fra frost
- ½ rødløg - fint hakket
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 stor håndfuld bredbladet persille - groft hakket
- Saft fra 1 citron
- 2 spsk æbleeddike
- 1½ spsk olivenolie
- Salt og peber