Sprøde pitabrød med krydret hakket lam og tzatziki

hakket-lam-1reSom det jo ret jævnligt sker her på matriklen, så stod der noget kebab'ish på menuen i dag. En pakke hakket lammekød og en "Dansk grøntsagskasse" fra Nemlig fyldt med blandt andet danske agurker, løg og røde og gule cherrytomater dannede udgangspunkt for dagens ret, som både var nem at lave og i al beskedenhed smagte rigtig godt.

hakket-lam2-reKrydret hakket lam:

  • 400 g hakket lam
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort løg - hakket
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1½ tsk hele korianderfrø
  • 1½ tsk hele allehånde
  • En hel stærk tørret chili - styrke og størrelse efter præference
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 2 store håndfulde cherrytomater gerne i flere farver - skåret i halve eller kvarte alt efter størrelse
  • Salt og peber
  • Et drys bredbladet persille
 

Klar løget i olivenolie på en pande. I mellemtiden kværn eller stød spidskommen, koriander, allehånde og den hele tørrede chili. Kom kødet og alle de stødte/kværnede krydderier på panden og steg indtil kødet er fint brunet. Tilsæt hvidløg og tomater og steg yderligere indtil tomaterne er gennemvarme. Smag til med salt og peber. Drys med persille.

tzat-rereTzatziki med dild:

  • 1 agurk - skåret i små tern
  • 3 dl tyrkisk yoghurt 10%
  • 1 bundt dild - fint klippet - tag lidt fra til pynt
  • 3 fed hvidløg - presset
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
 

Rør yoghurt, dild og hvidløg sammen. Vend agurke-ternene i yoghurten og smag til med salt og peber. Dryp med olivenolien og pynt med dild. Tzatzikien vinder ved at trække en halv times tid på køl, men den kan godt spises med det samme.

pita-reSprøde pitabrød:

  • 4 pitabrød
  • 3-4 tsk olivenolie
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 knips chiliflager
  • Salt
 

Dryp pitabrødene med olivenolie og drys dem med en blanding af tørret basilikum, chiliflager og salt. Bag pitabrødene, indtil de er gyldne og sprøde i en 275 grader varm ovn. Server pitabrødene sammen med kødet og tzatzikien.