Sprødstegt kyllingelårfilet med syndig polenta, indkogt tomatsovs og syrlig fennikelsalat
- 6-8 udbenede kyllingelår med skind
- 3-4 spsk af en blanding finthakket frisk timian, rosmarin og oregano
- Salt og peber
- 1 spsk olivenolie
Vend kødet i de finthakkede krydderurter og krydr med salt og peber. Brun kødet flot på skindsiden i lidt olie i en dyb pande (gem panden med det afsmeltede kyllingefedt). Sæt kyllingelårfileterne i en 200 grader varm ovn, indtil de er netop gennemstegte - ca 20 minutter (lav tomatsovsen imens).
Indkogt tomatsovs:
- 1 stort løg - finthakket
- Det afsmeltede kyllingefedt
- 3-4 fed hvidløg - finthakket
- 1 spsk af hver - finthakket frisk timian, rosmarin og oregano
- 1 knips chiliflager
- 2 dl tør hvidvin
- 2 dåser cherrytomater - eller tilsvarende friske
- Salt og peber
Klar løget på den dybe pande med kyllingefedtet. Tilsæt hvidløg, krydderurter og chiliflager og steg endnu 1 minut. Hæld vin på panden og tilsæt cherrytomaterne. Lad sovsen småkoge uden låg, indtil den er godt indkogt. Smag til med salt og peber. (Forbered salaten, imens sovsen koger ind).
- 1 fennikel
- Saft af 2 saftige citroner
- 5 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- En lille håndfuld persille - grofthakket
Snit fenniklen ultrafint eventuelt i en foodprocessor og kom den i en skål. I en anden skål - bland citronsaft, olivenolie, hvidløg, salt og peber. Straks inden servering - hæld dressingen over den fintsnittede fennikel og vend det rund. Drys med persille og server.
Polenta:
- Majsgryn eller "instant-polenta"
- Bouillon - hønse eller grøntsags
- Salt og peber
- Smør
- Friskrevet parmesan