Ovnstegt kylling og kartofler med kanel, chili og oregano, blandet salat og danablu-tzatziki med frisk mynte.


- 1 kylling à ca 1200 g - delt 8 stykker eller tilsvarende mængde overlår
- En passende mængde kartofler - skåret i både
- 2-3 spsk olivenolie
- 1½ spsk tørret oregano
- 1 tsk ikke så stærke chiliflager
- Salt og peber
- 1 stort knips stødt kanel
- 2 kanelstænger
- 5 hvidløgsfed - hele med skal, mast lidt flade
Gnid kylling og kartofler med olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr både kylling og kartofler med oregano, chili, salt og peber. Krydr kun kyllingen med en anelse stødt kanel. Læg kanelstænger og hvidløgsfed ned mellem kylling og kartofler. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i en times tid eller indtil kødet er gennemstegt.

- 150 g danablu
- 3 dl tyrkisk yoghurt 10%
- 1 fed hvidløg -presset
- 1½ agurk
- Salt og peber
- 1 stor håndfuld frisk mynte - hakket
Rør osten lind med ca 1/3 af yoghurten. Tilsæt hvidløg og resten af yoghurten. Halver agurkerne på langs og skrab kernerne ud med en spiseske. Skær agurkerne i skiver og vend dem i yoghurtblandingen. Smag til med salt og peber. Pynt med friskhakket mynte.
Salaten:
- 1 stor håndfuld cherrytomater - skåret i mundrette stykker
- ½ squash - skåret i små tern
- 2 håndfulde groft snittet icebergsalat
- 10-12 sorte oliven
- Saft ½ saftig citron
- 2 spsk olivenolie
- En lille håndfuld frisk mynte - groft
- Salt og peber