Ovnstegt kylling med koriander, chili og appelsin, samt bagte auberginer, bulgur, lynsyltede rødløg og tahinadressing
- 1 kylling à ca 1600 g
- 1½ spsk hele korianderfrø - stødt eller kværnet
- 1 frisk grøn serrano-chili - groft hakket - alternativt anden frisk chili med styrke efter præference.
- 1 stort fed hvidløg - groft hakket
- 1 økologisk appelsin - saft + det resterende
- 3 spsk olivenolie + 2-3 spsk
- Salt og peber
- 3-4 små auberginer - halveret
- Et par knips stødt spidskommen
- Lidt hakket persille til pynt
Kom koriander, chili, hvidløg, appelsinsaft og 3 spsk olivenolie i en foodprocessor eller minihakker og "kør", indtil du har en nogenlunde homogen masse.
Læg den hele kylling i et ovnfast fad og put de pressede appelsiner ind i kyllingen. Hæld krydderiblandingen udover kyllingen og sørg for at det bliver godt fordelt. Krydr med salt og peber og sæt kyllingen i en forvarmet ovn på 200 grader i 1,5 time. (Tilbered løg og tahinadressing i mellemtiden).
Skær et ca ½ cm dybt rudemønster i auberginernes skæreflade, dryp dem med resten af olien og krydr med spidskommen, salt og peber. Bag auberginerne sammen med kyllingen de sidste 45-60 minutter af kyllingens stegetid. Drys de færdigbagte aubergine med persille.
Lynsyltede løg:- 3 rødløg - skåret i tynde ringe
- 2 dl eddike
- 1 dl sukker
- Salt og peber
Rør eddike, sukker, salt og peber sammen, indtil sukkeret er opløst. Kom løgringene i lagen og stil dem på køl, indtil de skal serveres.
Tahinadressing:
- 2 dl tahina
- 1½ dl cremefraiche
- Saft af 1 citron
- Salt og peber
- 1 drys paprika
- Bulgur kogt efter anvisning på pakken