Kebab-ish
Jeg har sagt det før, men her kommer det igen - jeg er vild med nakkefilet. Det er kun mangel på fantasi, der sætter grænserne for, hvad man få ud af den udskæring. I dag blev det en kebab-agtig-Indien-møder-Caribien-à la-pulled-pork-ting. Smeltende mørt og yderst gavmildt krydret svinekød serveret på naanbrød sammen med kølende yoghurt, fintsnittet romainesalat, tomater fra haven, sødmefulde kiwibær og sur/søde syltede rødløg. Ikke et øje var tørt og selvom jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal kalde retten, så vil jeg på det varmeste anbefale dig den.
Jeg havde købt stegen på 2100 g på tilbud for 50 kr og af den blev der til aftensmad til 3 voksne og en lille hund, 2 x store madpakker og en god portion til fryseren til en omgang nem aftensmad til 2-3 personer. Det kan man vist ikke tillade sig at brokke sig over.
- Ca 2 kg nakkefilet - skåret i store tern på ca 10 x 10 x 10 cm
- 1 spsk hel allehånde
- 1 spsk hel spidskommen
- 1 spsk hele nelliker
- 1 spsk hel kardemomme
- 1 spsk hele korianderfrø
- 1 spsk brune sennepsfrø
- 1 spsk hel sort peber
- 1 spsk chiliflager - styrke efter præference
- 6 laurbærblade
- 2 spsk paprika
- 3 spsk rørsukker
- 7 fed hvidløg - presset
- ½ dl soya
- ½ dl olie
- ½ dl æbleeddike
- Saft af 1 appelsin + de pressede skræller
- Salt
- Naanbrød - lunet efter anvisning på pakken
- Tyrkisk yoghurt - eller cremfraiche
- Romainesalat - fintsnittet
- Tomater - skåret i små tern
- Kiwibær - skåret i skiver
- Lynsyltede løg - se opskriften længere nede på siden
- 3 rødløg – skåret i tynde ringe
- 2 dl eddike
- 1 dl sukker
- Salt og peber