Mørbradbøffer i cremet sambal oelek-sovs

moerbrad-medsambal-oelek-mvAftensmaden i går bød på en variant af de utallige retter, der kan samles under temaet "mørbradbøffer i fad". Denne variant udmærker sig ikke ved at være supersund eller meget raffineret, men til gengæld er den let at lave og smager skønt. Jeg serverede en rest kartoffelmos fra dagen før til, samt en enkel salat med olie/eddikedressing. Du kan sagtens spise ris eller ovnkartofler til i stedet, hvis du foretrækker det, men salat er næsten et must, hvis ikke det skal blive for tungt.

moerbrad-m-sabal-mvOpskrift:
  • 1 svinemørbrad à ca 600 g - afpudset og skåret i ca 10 bøffer
  • Ca 125 g bacon - skåret i tern
  • Salt og peber
  • 1 stort løg - skåret i smalle både
  • 2 fed hvidløg - fint hakket
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk tørret oregano
  • 5 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • Ca 1 tsk sambal oelek
 

På en dyb pande - steg baconen sprød og læg den derefter til side på fedtsugende papir. Brun mørbradbøfferne på panden i det afsmeltede baconfedt og krydr dem med salt og peber. Læg bøfferne i et ovnfast fad.

Kom løg, hvidløg, tomatpuré og oregano på panden og lad det stege et par minutter, inden fløden og bouillonterning tilsættes. Lad sovsen simre ca 5 minutter. Smag til med salt, peber og sambal oelek. Hæld sovsen over mørbradbøfferne og sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn i ca 20 minutter.

Straks inden servering - drys retten med bacontern og eventuelt lidt frisk oregano.