Lamme T-bones med "græske flødekartofler" og salat
Jeg kunne simpelthen ikke stå for disse bittesmå nærmest nuttede lamme T-bone steaks, så selvom prisen selv på tilbud var ret krydret, så røg de altså op i indkøbskurven - omend ikke i så store mængder. Jeg valgte at servere en omgang (godt mættende) flødekartofler med et græsk twist til for at "strække" kødet lidt, samt en dejlig salat med en syrlig/skarp vinaigrette til at stå op imod flødekartoflernes fedme og derved skabe balance i måltidet. (Tzatziki eller en salat med cremefraiche-dressing ville derimod ikke have gjort noget godt for retten).
Lamme T-bones:
- En passende mængde lamme T-bones - vi spiste 3 hver
- Salt og peber
Producenten af det ellers meget lækre og velsmagende lammekød, vil åbenbart gerne have at forbrugeren skal ødelægge kødet og foreslår på pakken at kødet gennemsteges til en kernetemperatur på 80 grader. Det ville være en stor skam at gøre, hvis du spørger mig.
Jeg krydrede med salt og peber og gav T-bones'ne et par minutter på hver side på en godt varm grillpande og så var de fint rosa, saftige og dejlig møre. Jeg brugte ikke stegetermometer, men et gæt vil være, at de har været omkring 60 grader tættest på benet.
"Græske flødekartofler":- 6-8 fed hvidløg – finthakket
- 2 spsk smør
- 1 knips chiliflager
- Et ært-stort stykke muskatnød - friskrevet
- 1 spsk tørret oregano
- 1 laurbærblad
- 5 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- 1 kg kartofler med ikke al for tyk skræl – skåret i tynde skiver
- Salt og peber
- 200 g fetaost -smuldret