TexMex kyllingepande med friske majs, rød peber og smeltet cheddar, samt en advarsel

Du forstår nok, at jeg valgte "fladbrødsudgaven".
- Ca 350 g kyllingefilet - skåret i mundrette stykker
- 3 majskolber med dækblade
- 1 spsk paprika
- ½ spsk tørret oregano
- ½ spsk stødt korianderfrø
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk chiliflager + 1 knips chiliflager - styrke efter præference
- Salt og peber
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 rødløg - skåret i smalle både
- 2 røde pebre - skåret i strimler
- 4 fed hvidløg - finthakket
- Ca 100 g frisk revet cheddar
Start med at lægge majskolberne med dækblade i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. I mellemtiden - bland paprika, oregano, stødt koriander, spidskommen, ½ tsk chiliflager, salt og peber og krydr kødet med blandingen. Varm olivenolie på en pande og steg kød og løg heri, indtil kødet er næsten gennemstegt. Tilsæt rød peber og hvidløg og steg endnu et par minutter.
Tag majskolberne ud af ovnen og tag dækbladene af - pas på det er meget varmt. Skær majskernerne af kolberne og vend dem i kyllingeretten. Drys retten med revet cheddar og lad det smelte. Drys den smeltede ost med et knips chiliflager og eventuelt lidt frisk oregano og server kyllingepanden sammen med salaten, en klat kold creme fraiche og det valgte tilbehør.

- Cremefraiche
- Tortillas eller andet fladbrød og/eller ris eller quinoa
