Estragonkylling med fennikel, hvidvin og grov sennep, samt smørbagte gulerødder med citron

estragonkylling-i-fad-mvNår man taler om frisk estragon, så tænker de fleste nok på bearnaise sauce, men estragon smager faktisk også rigtig godt i andet end den ellers skønne sauce. Her får du får du en lækker opskrift med kylling og masser af frisk estragon. Tilbehøret består af ris og ovnbagte gulerødder, da netop gulerødder smager virkelig skønt sammen med estragon. Af uvisse årsager havde vi ingen almindelige orange gulerødder i posen med forskellig farvede gulerødder, men kun hvide og rødbedefarvede. Det betød ikke noget for smagen, men det havde da været kønnere med et par af de orange også. estragonkylling-paa-tallerken-mvEstragonkylling:
  • 1 kylling à ca 1400 g - parteret i 8 stykker - alternativt samme mængde kyllingeoverlår
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk  smør
  • 2 rødløg - skåret i smalle både
  • 2 fennikler - soigneret og skåret i smalle både - gem det grønne til pynt
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 2 gode spsk grovkornet sennep
  • 4 dl tør hvidvin
  • 1 hønsebouillonterning -smuldret
  • 5 dl piskefløde
  • Bladene fra 1 bundt frisk estragon - delt i 2 bunker - den ene finthakket og den anden groft hakket
 
Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Smelt smør på en dyb pande og steg løg og fennikel heri, uden at det tager farve. Når løget er klaret - tilsæt hvidløg og sennep og steg endnu et minut. Hæld vinen på og lad alkoholen dampe af. Tilsæt fløde og bouillonterning og lad sovsen simre et par minutter.
Tilsæt bunken af finthakket estragon og smag til med salt og peber. Hæld sovsen over kyllingen og sæt fadet i den forvarmede ovn i ca 50 minutter eller indtil kødet er gennemstegt. Drys med den grofthakkede estragon og server med ris og de smørbagte gulerødder.
guleroedder-i-ovn-mv
Smørbagte gulerødder med citron:
  • 10-12 gulerødder i forskellige farver
  • 2-3 spsk smør
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • Saft og skal af 1 citron
  • Evt. lidt fennikeltop
 

Læg gulerødderne i et ovnfast fad og fordel smørret udover dem. Krydr med salt, peber og chiliflager. Bag gulerødderne i en den forvarmede ovn på 200 grader i ca 40 minutter. Straks gulerødderne kommer ud af ovnen - skær hver af dem i 2-3 stykker lidt på skrå og vend dem med citronsaft og skal. Pynt med lidt fennikeltop eller hakket estragon.